Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av ett ABS-system

En ABS-systemet är en viktig del av en bils säkerhetsutrustning. ABS - låsningsfria bromssystem - hjälper till att kontrollera och stoppa bilen i nödsituationer genom att förhindra att hjulen låser och sladd. Det är omöjligt att styra när du däcken är låsta, och det tar längre tid för en sladd bil för att komma till ett stopp. Från tid till små problem kan förekomma med ett ABS-system. En förare som är bekant med känslan och ljudet av hennes bilens ABS kan snabbt inse när något inte fungerar korrekt. Det första steget i att rätta till ett problem är att lokalisera källan till problemet. Felsökning bilen själv kan hjälpa till att lokalisera ABS frågor, varav vissa kan vara tillräckligt enkelt för dig att rätta till utan att behöva betala en mekaniker. Instruktioner
1

Byt din bromsvätska om dina bromspedaler bleknar när man trycker på den. Den bromsvätska kan vara kontaminerad med vatten. Det är möjligt, även om du har haft nyligen broms arbete, att bromsvätskan inte kan vara rätt typ för ditt fordon. Ersätt gamla vätskan med en ny leverans. Undvik att få in luft i ABS styrenheten vid byte av bromsvätska.
2

reda på om din ABS varningslampa eller din vanliga färdbromsen varningslampa lyser. Den ABS ljus kan komma på av olika anledningar. Du måste ha systemet skannas för att identifiera de koderna så att problemet kan fastställas. Dina vanliga bromsarna fungerar fortfarande, men ABS kommer tillfälligt inaktiveras.
3

Kontrollera för låg bromsvätskenivå eller för läckor om en röd broms varningslampa visas på instrumentpanelen. Dessutom, när bromsvätskan blir låg, kommer luft in i systemet, vilket orsakar dåliga bromsförhållanden.
4

avgöra om det finns några ovanliga lukter. Om när du kör du luktar bränt eller rök, kan det vara trasiga eller lösa delar inuti dina bromsar. Du måste reparera problemet så fort som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58354.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.