Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur installerar jag en EGR Ventil & Lines vakuum i en Ford Expedition?

Den avgasåterföring (EGR) på en Ford Expedition är en del av avgasreningssystemet och bidrar till en mer fullständig förbränning genom att recirkulera del av avgaserna in i insugningsröret. Om det misslyckas, "Check Engine"-lampan tänds och motorn går dåligt. För att åtgärda problemet måste du byta EGR-ventilen och ledningarna vakuum leder till den från motorn. Saker du behöver
Maskeringstejp
Märkpenna
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Stålborste
ersätter EGR Ventil
ersätter EGR vakuum linjer

Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och ta bort intaget slangen från spjällhuset med 3/8-tums Ratchet och uttaget och ställ den åt sidan. Leta EGR-ventilen, som är på toppen av motorn nära spjällhuset.
2

Label vakuumledningarna knutna till EGR-ventilen med hjälp av maskeringstejp och en märkpenna, så att du kan återansluta vakuumledningarna korrekt. Dra av vakuumledningarna förbinder EGR ventilen till grenrören med fingrarna.
3

unbolt EGR-ventilen från insugningsröret med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta bort ventilen och rengör monteringsytan på insugningsröret med en stålborste.
4

Montera ventil ersättning EGR på insugningsröret med 3/8-tums Ratchet och uttag. Anslut ledningarna ersättande vakuum till EGR-ventilen och grenrör med fingrarna. Sätt tillbaka slangen luftintag till spjällhuset med 3/8-tums Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62073.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.