Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en blåst topplockspackning med några tecken

Blåst huvudet packningar är dyra reparationer , och orsakas oftast av en överhettad motor . Några kompakta motorkonstruktioner , dock är benägna att topplockspackningen fel under normala driftsförhållanden . Dessa är i allmänhet fyrcylindriga motorer som har högre kompression , aggressiva insprutningssystem och är inriktade på prestanda . Dessa modifieringar betonar motorn integritet och ett gemensamt misslyckande punkt är topplockspackningen , eftersom packningen inte kan innehålla den extra boost insidan av cylindrarna . Saker du behöver
3/8-tums Hylsnyckelsats
Maskeringstejp
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på bilen och använda en hylsnyckel för att ta bort alla tändstiften. Märk trådarna med maskeringstejp vid behov att orientera trådarna för ominstallation .
2

Skruva i en kompression mätare i en av cylindrarna . Har en assistent veva runt motorn och läs av mätaren . Notera avläsningen och jämför med tillverkarens specifikationer . Små motorer som är anpassade för prestanda kommer att läsa så hög som 150 pounds per kvadrattum ( psi ) .
3

Fortsätt denna process med varje cylinder . Två intilliggande cylindrar med en blåst topplockspackning kommer att dela samma låga läsning numret , och kan inte nå 100 psi . Om avläsningarna är så låga som 125 psi på en liten , prestanda motorn , kommer motorn inte köras .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61366.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.