Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter parallellstaget på en 1997 Chevy 4x4 Pickup

Den styrsystemet i en 1997 Chevrolet 4x4 pickup använder en rad länkar för att ansluta styrväxeln till spindlarna att vrida på hjulen. Den sista anslutningen på varje sida är dragstängerna. Dessa är justerbara armar som gör att du kan finjustera inriktningen av framhjulen, så att du kan justera toe på framhjulen eller ut. Om styrstag slutar bära ner, då bogsera kommer att vara avstängd och det kan bli svårt att styra fordonet. För att åtgärda problemet måste du byta ut dragstängerna. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
Jack står
Tire skiftnyckel
Paint markör
skiftnyckel set
ersätter tie rod end
stift ersätter sprinten
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett område borta från trafiken, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Blockera bakhjulen och höja framför lastbilen med domkraften. Sätt pallbockar under ramen på vardera sidan, ta sedan bort de främre hjulen med däcket skiftnyckel.
2

Leta dragstängerna, som är anslutna till spindlar med en kulled i ena änden, och ansluten till ett gängat stycke av styrlänkaget på den andra. Markera gängorna på kopplingen med färgen markör vid den punkt där låsmuttern på Dragstång änden skär med den gängade stången.
3

Dra ut sprinten på styrstaget slutar med vass tång. Unbolt styrstag slutar från spindlar med en skiftnyckel. Lossa låsmuttern på styrstaget med en U-nyckel, sedan använda nyckeln för att ta bort styrstag från styrlänkaget.
4

Fäst ersättare slutet styrstag på styrlänkaget med en skiftnyckel. Dra åt låsmuttern tills den skär färgen märket du gjorde, och sedan dra åt parallellstaget slut med en skiftnyckel. Installera Dragstång änden i spindeln med hjälp av en skiftnyckel, sedan installera en tapp ersättare sprint med fingrarna.
5

tillbaka framhjulen med däck skiftnyckel och sänka Chevy utanför läktaren med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61991.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.