Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Nackdelar med att lämna ett Förgasare Choke vidöppen hela tiden på en 302 Ford Motor

De flesta bilar byggda före 1970 hade manuella reaktorer drivs av en spak på instrumentpanelen. Du kan dra i spaken tills bilen värmas upp och sedan stänga av den, eller du kunde lämna ut det hela tiden om motorn gick bättre på det sättet. Det finns fortfarande gott om Ford 302 motorer ute med manuella drosslar, men lämnar dem på full choke kan orsaka problem Fuel Economy


När choken på full, häller gas i förgasaren vid nästan dubbelt volymen. Cylindrarna brinner vad de behöver och resten av gasen går ut avgasröret som ånga. Detta är extremt slösaktig och orsakar din gas körsträcka minskar med hälften eller mer. Om din 302 har en effekt på 20 mpg, får du mindre än 10 mpg om du kör den med choken på full.
Dålig acceleration och motorstopp

302 är utformad för att accelerera vid ett visst bränsleflöde flödeshastighet; tändstift bränning framsteg som mer gas införs in i cylindern. När choken är full gas dumpas in i cylindern, vilket orsakar att motorn ur funktion på grund av mättade tändstift. Motorn kommer Buck och missar, fånga och spinning däcken bara att kväva och stall. Du kanske inte kan få motorn startas igen tills gasen torkar elektroderna på propparna.
Nedsmutsning tändstift

Fouled tändstift är en direkt orsak till att köra motorn med full choke. När gasen brinner, skapar det en liten mängd svart återstod kallas lack. Lacken byggs upp på elektroderna, vilket hindrar dem från bränning. När detta händer kommer din bil missar och tändstiften måste avlägsnas och rengöras eller bytas. Fouled tändstift från att köra en motor på öppen choke är vanligt.
Miljö

En Ford 302 motor bara kan bränna en viss mängd gas varje gång en cylinder bränder. När du kör motorn på full choke, brinner motorn så mycket gas som kan och resten utvisas i rågas ånga. Denna kännetecknas av svart rök från bilens avgaser. Svart rök innehåller föroreningar som smutsiga miljön och bilar som röker är olagligt i de flesta stater. Föroreningar är förmodligen den enskilt mest förödande effekt från att köra en Ford 302 motor med choken vidöppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61979.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.