Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1999 BMW M3 inre änden Styrstag

Vissa äldre mekanik kommer att kalla den inre änden styrstag på 1999 BMW M3 en inre stav uttag, eftersom det fäster styrväxel till styrstång. Den yttre styrstag ände gängas sedan på styrstång. Över tiden, kommer fjädern i den inre styrstag socket försvagas så att en in-och-ut rörelse hos den inre styrstaget i förhållande till styrväxel, vilket kan försämra din kontroll över fordonet och orsaka oregelbunden däckslitage. Den inre styrstag slut /uttag kan bytas efter ca två timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
rörtång
2 stora skiftnycklar
Stor skiftnyckel
Tänger
Rak skruvmejsel
Hammer
Stämjärn
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet som bearbetas genom att vrida moturs med rörtång. Placera stoppklossar framför och bakom bakhjulet motsatt sida du arbetar på.
2

Skjut domkraften under ramen bakom framhjulet det arbetas på och lyfta fram framhjulet rensar marken. Placera domkraften stå under ramen till den bakre delen av domkraften och sänk bilen på den. Avlägsna hjulet. Mät avståndet från dragstången låsmuttern till styrväxel bostäder och skriva ner detta antal.
3

Lossa yttre styrstag muttersida lås genom att hålla styrstaget med en stor skiftnyckel och vrida låsmuttern motsols med den andra stora skiftnyckel. Vrid styrstaget moturs med tång för att ta bort det från Dragstång slut. Lossa klämmorna på de veckade bälgen starta och ta bort boot från styrstången.
4

Vrid ratten så att styrväxel är fullt utsträckt till den sida du arbetar på. Öppna låset plattan på den inre styrstag uttag med mejseln.
5

Ta bort den inre bollen sockeln genom att vrida den moturs med en stor skiftnyckel. Håll styrväxel med den reglerbara skiftnyckeln för att hålla den från att vrida sig. Ett specialverktyg från BMW för detta förfarande gör det lite lättare.
6

Träd den nya bollen uttaget på änden av styrväxel genom att vrida den medsols för hand. Dra bollen uttaget till styrväxel till 54 foot-pounds använder antingen speciella BMW verktyget, eller rätt storlek skiftnyckel. Böj flikarna låset plattan över mutter för att fästa det på plats.
7

Skjut den veckade bälgen boot över ersättande rod end montering och fäst den på plats på styrväxel med klämman.
8

Trä yttre styrstag låsmuttern på styrstången genom att vrida den medsols för hand. Trä staven i staven slutet genom att vrida det medurs med tång.
9

Räta ratten. Trä styrstången i stavänden tills mätningen från steg 2 närmar sig. Dra åt låsmuttern till parallellstaget slut genom att hålla dragstång med en skiftnyckel och dra åt låsmuttern genom att vrida den medurs till mellan 23 och 29 foot-pounds. Mät och upprepa detta steg tills mätningen matchas. Kläm den lilla änden av bälgen på plats ca 4 inches från styrväxel.
10

tillbaka däcket genom att trä muttrarna på pinnskruvarna medurs. Lyft bilen och ta bort stödbenet. Sänk bilen tills hjulet får kontakt med marken. Dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster till 90 foot-pounds med rörtång. Sänk bilen och ta bort domkraften och stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61623.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.