Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar huvudpackningen på en 1999 Honda Civic

Den bakre viktigaste sigill på 1999 Honda Civic kallas också den bakre vevaxeltätning. Denna tätning kan vevaxeln att rotera samtidigt som motorolja i motorn. Då tätningen misslyckas kan motorolja läcka ut ur motorn. Om du inte fånga och åtgärda problemet i tid, kan detta oljeläckage orsaka allvarliga skador på din motor. Om du har en manuell växellåda, kan det läcker olja mätta också plattan kopplingstrycket. Detta skulle kräva en fullständig koppling ersättare, samt byte av läckande bakre huvudpackningen. Saker du behöver
Jack
Jack står
hjulblock
1 fot X 1 fot bit plywood.
Rörtång
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Extensions Review, Universal joint adapter för spärr
Pickle gaffel
Hammer
plattång
rak skruvmejsel
Seal remover verktyg
träbit
dräneringskärlet
en gallon av den lämpliga växellådan fluiden
Show More Instruktioner
en

Avlägsna kanalisation luftintaget, som består av resonatorn, luftrenaren och luftintag. Först lossa några klämmor genom att vrida dem moturs med en skruvmejsel, och sedan ta bort alla bultar genom att vrida dem motsols med en skiftnyckel. Etikett och sedan koppla sensorerna anslutna till transmissionen under huven. Ta bort klämman för motorns kabelstam.
2

bort de övre transmission bultarna genom att vrida dem motsols med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Avlägsna skruvsäkringssystem jordkabeln till motorn /transmissionen genom att vrida den moturs med en spärr och uttag. Böj jordkabeln klara av motorn. Avlägsna skruven säkra starter att motorn genom att vrida den moturs med en hylsa och spärrskaft. Ta bort startmotorn.
3

Lossa skruvarna som håller övre växellådshuset på motorn samt det bakre motorfästet genom att vrida bultarna moturs med en hylsa och spärrskaft.

4

Lossa de främre muttrarna genom att vrida dem moturs med rörtång. Placera hjulblock framför och bakom ena bakhjulet, som då parkeringsbromsen ordentligt. Placera domkraften under främre tvärbalk och lyfta fordonet tills hjulen är väl fria från marken. Ta bort muttrarna och hjul.
5

Placera drain pan under växellådan avtappningspluggen. Ta bort pluggen genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Avlägsna plastskyddet främre stänk genom att vrida bultarna som fäster den till ramen moturs med en spärr och uttag. Märk och lossa alla kopplings-och bindningar shifter. Märk och lossa de elektriska anslutningarna från transmissionen. Byt avtappningspluggen, vrida den medurs med en skiftnyckel tills den sitter.
6

Ta bort de två skruvarna som håller stagen till de nedre länkarmarna genom att vrida dem moturs med en spärr och uttag. Räta och ta bort sprinten från kulledstappen. Vrid kulleden muttern moturs med en skiftnyckel för att ta bort den. Separera kulleden genom att sätta in ättikslag gaffel mellan styrspindeln och undre styrarm och slående ättikslag gaffeln kraftigt med hammaren.
7

Bänd inombordsmotorer CV Joints ur växellådan med ättikslag gaffel, sväng dem klara av växellådan. Bind dem ur vägen med en bit tråd. Vira en trasa eller handduk runt CV lederna för att skydda dem. Placera en pallbock under bakre delen av motorn för att stödja det.
8

Lossa klämmorna på växellådan svalare linjer och ta bort rader från beslagen genom att vrida och dra. Sätt i en bult eller andra plug in i ändarna av slangen för att förhindra fluidläckage. Placera plywood på jack pad och skjut domkraften under mitten av växellådan. Höj domkraften stödja växellådan.
9

Rotera bultarna som fäster den högra fästet handen motor och de nedre bultarna drivenhet moturs med en spärr och-nyckel för att ta bort dem.
10

Vrid skruvarna på motorn förstyvning och momentomvandlare täckplåt moturs med en skiftnyckel eller hylsa och spärrnyckel, sedan ta bort dessa delar. Ta bort 8-momentomvandlare bultar genom att rotera dem motsols med en skiftnyckel. Vrid motorn att komma åt alla skruvarna genom att vrida vevaxeln remskiva med en hylsa och spärrskaft. Vrid motorn att rada upp inställningsmärkena på vevaxelns remskiva och framsidan av motorn.
11

Avlägsna bultarna som håller växellådan sidomontage och fästet genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft. Höj domkraften något att stödja växellådan och ta bort bultarna från fästena. Skjut växellådan från motorn tills klara av placeringsstiften pinnar. Sänk växellådan medan motorn sida upp och dra ut den från under bilen.
12

Avlägsna driveplate eller svänghjulet från vevaxeln genom att vrida bultarna moturs med en hylsa och spärrskaft.

13

in den vassa änden av tätningen borttagningsverktyg mellan vevaxel och tätningen. Bänd tätningen ur motorn och kasta.
14

Coat tätningen med färsk motorolja och hålla den på plats runt vevaxeln. Håll träbit över kanterna hos tätningen och lätt trycka på den med hammaren för att ställa in tätningen. Flytta blocket runt omkretsen av tätningen mellan kranar med hammaren för att se till att tätningen sätter ordentligt.
15

Återmontering är motsatsen till steg 1 till 12.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61896.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.