Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Front Pads

I tiden måste varje fordon nya kuddar frambromsen. De bär ofta ut dubbelt så snabbt som bakre bromsbeläggen. Hur ofta de behöver byta beror främst på graden av slitage på fordonet upprätthåller. Ju mer bromsen används, desto snabbare kommer de att behöva bytas ut. Ta din bil till en mekaniker kan vara dyrt. Med rätt verktyg kan du byta ut bromsbeläggen själv. Saker du behöver
Momentnyckel
12 mm hylsa
14 mm hylsa
10-tums uttag förlängning
Wire
Mattor
Visa fler instruktioner

1

Förbered verktygen så att de är praktiska och inom räckhåll. Palla upp framför bilen. Ta bort de två främre däcken.
2

Ta bort båda konsolerna bromsslangar med 10-tums förlängning och 12 mm hylsa. Ta båda bromsok bultar med 14 mm hylsa och momentnyckel. Vrid ratten till antingen höger eller vänster för att ge mer utrymme att arbeta. Lyft bromsoket bort av rotorn och hjälp av en bit tråd för att knyta den genom en av de kaliber bulthål. Detta kommer att ta vikten av den broms slang. Om tjockleken är rostig, kan det ta en liten kraft för att ta bort det.
3

Ta bort de främre bromsbelägg och shims. Vissa bilar har inte shims. Trampdynorna ska lossna för hand. Om de inte gör det, bända bort dem med en skruvmejsel.
4

Dra ut båda bromsok stiften och rengör dem med flytande delar renare. Ersätt dem och installera de nya dynorna. Också installera shims om fordonet behöver dem.
5

Knyt tråden och sätt tillbaka caliperhuset som täcker elektroderna. Ta de två bromsok bultar och starta dem för hand. Dra dem resten av vägen med 14 mm hylsa. Sätt tillbaka de båda skruvarna som håller fästet broms slang.
6

Pump bromspedalen tills pedalen är fast. Byt däcken, dra åt muttrarna och sänka bilen. Kontrollera bromsvätskenivån och tillsätt mer vätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58739.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.