Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man håller Header Bolts Tight

Headers till sin natur är skev med ett visst belopp där de svetsas till separatorn flänsen, vilket orsakar ojämn sittplatser mot huvudet. För att åtgärda detta problem, är speciella tjocka, mjuka header packningar som används för att överensstämma med huvudet och huvudet för att ge en bra tätning. Dessa särskilda packningar har emellertid en tendens att kollapsa, eftersom de absorberar värme. Detta kollapsa eller komprimering av packningen orsakar header bultar att lossna när den kollapsande fortsätter under de första timmarna efter installationen. Saker du behöver
Loctite vätska Skruvnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bestämma hur du vill förankra header bultar. Det finns flera metoder. Ett är att använda speciella låsbultar från en hastighet butik, som har en särskild bricka placeras under bulten och sedan en låsring placeras på bulten som låser de två tillsammans. En annan metod är att använda en inre tandad bricka, (en rund bricka med tänder som räfflor på insidan som tuffa bultarna och kontakt huvudet) under bulten. Detta är en bra metod eftersom brickan s räfflor är vridna så att de griper blocket liksom huvudet på bulten - och de är billiga. De kan köpas på någon järnaffär. Den sista metoden är att använda Loctite.
2

Installera den första typen av särskild rubrik bult genom att skjuta brickan på bulten och köra bulten och dra åt med en skiftnyckel. Innan de blir tight, räta brickan ut så att den platta kanten är mot den platta kanten på huvudet av bulten. Montera låsringen på bulten genom att trycka ned inuti spåren i skruvhuvudet.
3

Montera den andra typen med tandad bricka genom att helt enkelt sätta brickan på bulten och dra åt . Räfflorna kommer inte att tillåta bulten att backa ut.
4

Dra åt bultarna och köra bilen hundra miles eller så innan du använder Loctite. När Loctite appliceras, kan skruvarna inte längre dras åt ytterligare utan att förstöra effektiviteten av Loctite. Syftet är att hålla bultarna dras åt tills packningarna har kollapsat så långt som de går till och sedan applicera Loctite.
5

Drag bultarna minst tre gånger, en gång varje 100 miles, innan den slutliga åtdragningen och tillämpning av Loctite.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59961.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.