Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsvätska på en Acura TL

Den Acura TL har makt bromsar som använder en makt booster drivs av ett vakuum för att öka bromskraft av fordonet. Hela hydraulsystemet slits med åldern, lämnar vätskan förorenad och i behov av utbyte. Spolning av systemet är samma för nästan alla fordon. Saker du behöver
Turkiet Baster
Wrench
gummislang
Clear plastflaska
DOT-3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort locket bromsvätskebehållaren. Sifon ut någon vätska med en kalkon baster. Fylla den med rent DOT-3 bromsvätska. Övervaka behållaren medan spola ren vätska genom systemet så att behållaren inte faller under halvfullt.
2

Lossa alla fyra dämpskruvar på hjulen tills vätskan flödar ut. Tryck på bromspedalen stadigt på golvet och dra åt alla fyra dämpskruvar. Släpp pedalen. Kontrollera behållaren och fyll det som behövs. Upprepa processen tills ren vätska utpumpning av luftningsskruvarna.
3

Tryck på bromspedalen stadigt på golvet. Dra åt alla fyra dämpskruvar och släpp pedalen. Kontrollera behållaren och fyll det som behövs. Upprepa steg 2 och 3 tills ren vätska utpumpning av luftningsskruvarna.
4

Lufta bromsen passagerare bak först, föraren bakbroms sekund, bromsar passageraren frambromsen tredje och föraren fram senast . Förbered luftningsskruvarna genom att placera ena änden av en gummislang på luftskruven och den andra änden i en klar plastflaska delvis fylld med bromsvätska. Kontrollera behållaren för att se till att det är fullt. Fyll det som behövs.
5

Tryck på bromspedalen stadigt i golvet och håll den där. Lossa luftningsskruven. Övervaka vätska som kommer ut ur gummislangen och titta på för luftbubblor. Dra åt luftningsskruven när flödet stannar. Släpp pedalen. Upprepa processen tills du ser några luftbubblor kommer ut ur röret i tre varv.
6

Upprepa steg 5 och 6 i den ordning som beskrivs i steg 5.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58503.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.