Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en sändning från en Jeep

Transmissioner är ett verk av bil geni. Överföringen tar kraft från motorn och sedan multiplicerar denna makt genom en serie kugghjul för att göra bilen går. När du har en fyra fordon fyrhjulsdrift, som en jeep, arbetar transmissionen med en fördelningslåda som delar makten i hälften att arbeta både fram-och bakaxel. Du måste ha lite erfarenhet med bilar för att kunna ta bort överföringen från en Jeep. Detta är ett projekt som kommer att ta lite tid att göra, så tillåt dig själv minst två dagar för att fullt ut genomföra det. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
växellådslyft
Spillolja kastruller
Safety kedja och bultar
Hylsnyckelsats
Wrench in
Breaker bar
nåltång
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Silvertejp
Permanent Marker
Krita
Visa fler instruktioner
Ta bort Starter och Transmission fyllnadsröret

1

Dra din bil i garaget och öppna motorhuven. Koppla bort den negativa batterikabeln (svart kabel). Du kan göra detta genom att lossa muttern som håller klämman tight, och dra kabeln fri från batteriet.
2

Lyft upp bilen med domkraft och stöd jeep med pallbockar. När bilen är helt säkrad kan du ta bort domkraften.
3

Ta bort skruvarna som håller den övre transmission påfyllningsröret fäste. Du kan sedan ta bort påfyllningsröret.
4

Ta vridmoment locket bostäder omvandlare. Locket hålls på med bultar så du behöver för att hitta rätt Ratchet och uttag för att montera bultarna. Ta bort skruvarna och lyft av locket.
5

Label alla kablar som är anslutna till startmotorn. Använd en liten bit silvertejp och märkpenna. När trådarna är märkta ta bort dem ur startapparaten. Ta bort skruvarna som håller startapparaten till motorblocket. Ta starter ur jeepen.
Avlägsna Drivning
6

Ta dig vit krita och markera positionen för drivaxel vid överföringen fallet och fram-och bakaxel pinjongen oken. Anledningen till att du måste markera drivaxeln är att det måste installeras på samma sätt så att det inte finns några vibrationer när du kör.
7

Koppla U-bultarna som håller U-fogar till fram och bakaxel oken axeln.
8

Skjut den bakre drivaxeln under bakaxeln för att ta bort den från överföringen. Ta sedan bort den från bilen.
9

Ta bort den främre drivaxeln genom att skjuta den framåt under framaxeln för att ta bort det från överföringen fallet, och ta sedan bort den från jeepen.


Ta bort Throttle och Shifter Anslutningar
10

Ta bort alla skruvar och muttrar som håller fast mittkonsolen till kroppen navet. När de bultar och skruvar tas bort kan du ta bort mittkonsolen från fordonet.
11

Lossa kablarna som ansluter växeln till transmissionen. När du har tagit bort växelspaken kablar du kan ta bort shifter församling.
12

Sätt ett slöseri pan under överföringen och dra ut kontakten så att du kan tömma transmissionsolja. Håll pannan under avtappningspluggen tills du är säker på att det helt är dränerad.
13

Hitta rätt storlek Ratchet och uttag och ta bort bulten som ansluter gasreglaget stången till förgasaren. Vrid gasreglaget stången tills den lossnar från spjällarm. När gasspjället staven är löst kan du ta bort gasspjället stången från fordonet.
14

Ta bort fjädern som är ansluten till spjällarm.
15

Take det elektriska kontaktdonet bort av den neutrala säkerhetsbrytaren. Skruva sedan ut elkontakten från transmissionen.
De slutliga stegen för att ta bort Transmission
16

Ta din krita och markera positionen för momentomvandlaren och motor flexplate. Anledningen till märkning detta är att du måste sätta momentomvandlaren tillbaka i exakt samma position.
17

Avlägsna flexplate och vridmomentet bultarna omvandlare. Ta avhandlingar bultar och sedan kan du ta bort flexplate.
18

Sätt ett växellådsdomkraft under överföringen och kontrollera att uttaget är säker. Säkra överföringen vidare till växellådsdomkraft med en längd på kedjan och skruva fast uttaget.
19

få rätt Ratchet och uttag och ta bort bultarna som fäster överföringen tvärbalk till transmissionen. Ta bort tvärbalken.
20

Lossa transmissionsledningar svalare från transmissionen. Du måste ansluta ändarna av linjer med gamla trasor för att hålla från att få smuts eller vatten i ledningarna.
21

Få en Ratchet och uttag som passar på bultarna som förbinder överföring till motorn . Ta bort dessa bultar.
22

Ta överföringen och överföra ärendet som ett enda stycke. Skjut överföringen rakt bakåt tills det kommer ut ur flexplate och vevaxeln. Nu kan du sänka den växellådsdomkraft och ta bort överföringen från bilens undersida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61687.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.