Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar Typ M Luftbromsar

Typ M tryckluftsbromsar är också känd som manuell slack justering luftbromsar. Luften bromsarna justeras med en manuell bromsjusteranordning som håller bromsarna justerade rätt avstånd från bromstrumman. När luften bromsar, vänder den manuella bromsjusteraren S-kammar, som i sin tur är tillämplig bromsbackarna till bromstrumman. När trumbromsarna börja bära ner, måste du justera manuellt bromsjusteraren att hålla bromsbackarna rätt avstånd från bromstrumman. Saker du behöver
Stoppklossar
Standard obestämd nyckel satt
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Dra din bil till en platt, säker arbetsområdet. Applicera luftbromsar och lämnar motorn igång.
2

Placera stoppklossar bakom och framför varje bakhjul.
3

Släpp luftbromsar och stäng av motorn.
4

Skjut under bakre delen av fordonet och lokalisera bromsregulatorer som är monterade på bakaxeln. Det finns en manuell bromsjusteraren på förarsidan av bakaxeln och en manuell bromsjusteraren på passagerarsidan av bakaxeln.
5

Leta justeringsbulten på baksidan av handboken slack justerare. Justeringen bult kommer att vara antingen en 9/16-inch bulthuvud eller en 7/16-inch skruvhuvudet. Placera en spärr och ett uttag på justeringsbulten. Skjut huvudet av spärren på justeringsbulten för att frigöra den fjäderbelastade låsmekanism som omger justerbulten. Detta gör att du kan vrida justeringsbulten.
6

Vrid justeringsskruven medurs samtidigt som du trycker inåt på huvudet av spärren tills justeringsbulten slutar svarvning. När justeringsbulten slutar vrida, betyder det att bromsbackarna är mot bromstrumman. Shine ficklampan genom baksidan av hjulnavet att bromsbackarna är helt emot
7

bromstrummor.
8

Vrid justeringsskruven motsols 1/4 till 1/2 varv för bromsbackarna rätt avstånd från broms trummor. Försiktigt vicka huvudet av Ratchet och tillbaka tills justeringsbulten och låsningen dras mekanismen ur bromsregulatorn och lås på plats. Avlägsna Ratchet och uttag från bromsjusteraren.
9

Flytta till den andra bromsjusteraren och upprepa processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59083.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.