Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en syresensor på en 1997 Honda Civic

Datorn på din 1997 Honda Civic har många olika sensorer placerade på olika ställen på motorn som är utformade för att hjälpa till att avgöra hur väl motorn är igång och göra korrigeringar som behövs. I fallet av syresensorn, är det enkelt att byta ut, med bara ett specialverktyg som behövs för att få jobbet gjort. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet
Syresensor socket
ersätter
syresensor antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

pop huven. Koppla bort minuspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Lokalisera avgasgrenröret på framsidan av motorn, som är täckt av en värmesköld. Titta ner avgasgrenröret mot marken för att hitta syresensorn på passagerarsidan av grenröret. Detta är ett silver cylinder, ungefär tre inches lång, med en tråd som löper ut ur den. Koppla att ledningar med händerna.
2

unbolt syresensorn från avgasgrenröret med uttaget syresensor och 3/8-tums Ratchet. Släng den gamla givaren.
3

Applicera antikärvningsmedel på gängorna på syresensorn. Se till att inte tillämpa föreningen på huvudet av sensorn. Trä sensorn i grenröret först för hand, sedan använda Ratchet och syresensorn uttag. Anslut sensorn till beståndet ledningar. Anslut den negativa polen på batteriet med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60327.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.