Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsbelägg på en 2003 Jeep Liberty

De skivbromsklossar på din Jeep Liberty stoppa jeep medan motstå den höga temperaturen som alstras från friktionen inblandade i bromsning. Det finns många kvaliteter av bromsbelägg, från ekologiska pads till semi-metalliska och även keramiska kuddar. De material som används i dessa olika pad typer reagerar olika och passar olika körstilar. Besök en Biltema och prata med en jurist på delarna räknaren att avgöra rätt kuddar för din körning behov. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står (2) katalog Hylsnyckelsats
Ratchet
brytjärnet
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna på framsidan av din Jeep Liberty med en rörtång men ta inte bort dem från hjulbultarna. Placera en domkraft under främre hjulupphängningen av Jeep och höja den främre änden från marken. Placera en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen eller skenor ram jeep och sänk den tills den vilar säkert på läktaren.
2

Avlägsna muttrarna från hjulet dubbar sedan tar bort fronten fälgar från Jeep. Leta reda på bromsoket på styrspindeln framför dig. Sätt i en bändjärn mellan den bakre dynan och rotorn och försiktigt in kolven i bromsoket. Var mycket försiktig så att du inte skadar rotorn. Även Jeep rekommenderar denna metod, är det inte utan risk.
3

Lokalisera de två fästbultarna på baksidan av bromsok. Jeep hänvisar till dessa som bromsok slide monteringsbultar eftersom, liksom behålla bromsok, de tillåter den att glida in och ut som tryck appliceras på systemet.
4

Avlägsna bromsok slide montering bultarna från bromsok och fäste med en hylsa och spärrskaft. Den enda tillgången till bulthuvuden är från baksidan av bromsok. Lyft bromsok från rotorn och vrid den på rygg så dynorna är vända uppåt. Knäpp yttre pad ur bromsok, dra den rakt upp och ut.
5

Tryck innerdyna mot mitten av bromsok, knäppa låsclipset ur kolven. Lyft dynan ur bromsok och kassera den. Kontrollera att bromsok kolv skjuts hela vägen in caliperhuset.
6

Installera en ny inre pad på tjocklek, knäppa hållarfjädern i bromsoket kolven. Installera en ny yttre pad på tjocklek, glider dynan klämmorna på de bearbetade urtagen i bromsoket. Vänd bromsok över och skjut tillbaka den på rotorn, rikta hålen i tjocklek med hålen i fästet.
7

Installera bromsok bildspel bultar i hålen och dra åt dem, fram ordentligt, med en hylsa och spärrskaft. Upprepa proceduren på motsatt sida av Jeep, ändra kuddar på att bromsoket också.
8

Montera hjulen på hjulet dubbar sedan installera muttrarna och dra åt dem, tills de ligger tätt , med en rörtång. Höj framsidan av jeep med en domkraft, strax utanför domkraften. Ta läktaren från under Jeep sedan sänka den till marken.
9

Dra åt hjulmuttrarna med rörtång när Jeep är säkert på marken. Innan du kör Jeep, sakta pumpa bromspedalen flera gånger för att låta bromsok kolv och inre bromsklossen att flytta ut mot rotorn. Provköra Jeep att kontrollera att bromsarna fungerar som de ska och att sittplats dynorna i rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57847.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.