Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bränslepump i en 2000 Ford Ranger

Ford utrustad med 2000-modellen år Ranger med en bränslepump monterad inuti bensintanken. Pumpen levererar bränsle från tanken, genom filtret och till motorn. Symptom på en dålig bränslepump liknar dem av ont om eller få slut på gas. Motorn hackar och spiltor och startar inte igen trots att batteriet är att ge tillräcklig starteffekt. Byt ut bränslepumpen om din felsökning och diagnostik visar att det är den skyldige. Saker du behöver
hjulblock
Pulver (klass B) brandsläckare
Skyddsglasögon
Wrench set
Bränsle-tryckmätare (Ford del T80L-9974-B eller likvärdigt)
Bränsle container
Jack
Jack står
Sifon eller handpump
Spårskruvmejsel
Helper Review Bränsletank lås-ringnyckel
butik trasa
Bränsle- pumpmonteringen packning
Pound-fot momentnyckel
Pound-tums momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park på ett fast, plant underlag. Stäng av alla elektriska tillbehör. Stäng av trucken och blockera framhjulen.
2

Ställ brandsläckare nära till hands och Don skyddsglasögon. Öppna huven. Koppla loss batteriets minuskabel med en skiftnyckel.
3

Ta av locket från Schrader ventilen på bränsleskenan på motorn. Anslut bränsle tryckmätare till schraderventilen. Sätt mätaren s avloppsslangen i bränslebehållare. Öppna den manuella ventilen på mätaren långsamt att släppa på trycket. Bensin släpptes med trycket rinner in i bränsletanken.
4

Stäng ventilen när trycket släpps och gas slutar droppa från dräneringsslangen. Koppla bort bränsle tryckmätare och installera locket på schraderventilen.
5

Jack upp den bakre delen av Ranger och stödja trucken på pallbockar.
6

Lossa slangklämman på filler-röret slang med en skruvmejsel. Ta tag i slangen, vrid och dra ut slangen ur påfyllningsröret. Sifon bensinen från tanken genom påfyll-röret slangen i bränsletanken.
7

bort fyra skruvar ur skidplate med en skiftnyckel. Ta bort skidplate.
8

Anställ din hjälpreda för att stödja tanken. Ta bort två skruvar från bränsletankslocket stödbanden. Flytta banden åt sidan. Sänk tanken en aning och lossa bränsle-pumpen kontakten ovanför tanken.
9

Koppla bränsletillförseln och returledning samt ång-rörkoppling vid bränslepumpen och i ång-line montering på tanken. Sänk tanken till marken.
10

Ren smuts och främmande föremål från hela bränsle-pump fläns med en trasa. Montera bränsle-tank lock-ringnyckel över bränslepumpens spärr ringen. Vrid nyckeln moturs för att ta bort låsringen.
11

Lyft bränslepumpen ur tanken långsamt och försiktigt för att inte skada flyta. Avlägsna och kassera den gamla bränsle-pump montering packning. Kasta bränslepumpen.
12

Rengör bränsletanken s monteringsytan och installera den nya packningen på bränsle-pump fläns.
13

Omvänd demonteringen för att installera ny bränslepumpen och bensintanken. Dra åt låsringen till 66 pund-fötter med momentnyckel. Dra åt support-rem bultar till 25 till 33 pund-fötter. Dra åt slangklämmorna till 35 pund-inches. Dra åt bultarna hasplåt till 25 till 33 pund-fötter.
14

Avlägsna domkraften och lägre lastbilen till marken. Återanslut batteriets negativa kabel med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60430.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.