Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger elscheman

Det bästa sättet att tänka på ett schema är att jämföra det med en färdplan. Innan du börjar en lång resa till en okänd plats, de flesta människor konsultera en karta för att svara på frågor och lösa problem. Elscheman göra samma sak. När elektrisk ström lämnar positiva inlägget på ett bilbatteri, färdas genom ledningar krets, där den utför sina uppgifter som måste utföras på vägen och sedan gör sin väg hem till den negativa sidan av batteriet. När du skapar ett schema, är din uppgift att skapa en karta för el att följa. Instruktioner
1

Rita de viktigaste objekten i den schematiska. Skiss på batteriet, säkring, de byta komponenter och lasten objektet. Belastningen objektet är den komponent som förbrukar ström och tar på strömstyrkan belastning som levereras. Till exempel, ett ljus, motor, elektromagnet eller transistorn är alla laddobjekt.
2

Skapa kretsvägen. Utgångspunkten är den positiva inlägget på batteriet. Aktuell lämnar batteriet och strömmar genom kretsen protector först. Välj en säkring, smältlänk eller brytare. Aldrig designa en krets utan krets skydd. Fortsätt skissa kretsen från skydd till de byta komponenter. Detta kan vara så enkelt som en vippströmbrytare eller så komplicerat som en strömbrytarreläet eller power transistor.
3

Rita kretsen från switchen till lasten objektet. När denna krets är etablerad, är utsignalen kretsvägen klar. För att slutföra den schematiska, dra en direkt returledning från objektet till den negativa sidan av batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61404.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.