Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man diagnostiserar ABS bromsar

Låsningsfria bromsar (ABS) är vanliga system i många bilar på vägarna idag. Sen modell fordon är utrustade med avancerade system som kräver speciella och dyra scanning verktyg för att diagnostisera och lokalisera ett systems problem källa. Fortfarande, om du äger ett sent eller äldre bilmodell, det finns vissa gemensamma problem fläckar du kan kontrollera att diagnostisera möjliga källor till problem på bilens ABS. Du behöver bara ett minimum av verktyg för att utföra denna diagnos hemma. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 Jack står Sida 2 träklossar
Tread Wear Indicator
rörtång
Wrench
Visa fler instruktioner

1

Gör en visuell kontroll av komponenterna i bromssystemet under huven för uppenbara tecken på problem, såsom läcker, lösa kopplingar, bultar och sensorer runt cylindern och ansluten broms master linjer. Huvudcylindern är kopplad till bromsservon, en trumliknande komponent i motorrummet på förarsidan. Inspektera bromsvätska i behållaren, den plastflaska ovanpå bromsen
2

huvudcylindern. Kontrollera att vätskenivån i behållaren är korrekt. Om du märker att du ofta lägga vätska till behållaren, kolla efter läckor runt hydraulisk modulator, huvudcylinder, bromsok och anslutningsledningar. Eftersom anti-bromssystem mönster varierar från en bilmodell och år till ett annat, konsultera manualen fordonsservice för din modell för att lokalisera och identifiera dessa komponenter.
3

Lyft upp framhjulet /däcksenheterna från marken med hjälp av en domkraft och stöd bilen på pallbockar. Blockera hjulen på marken med träklossar.
4

Ställ växellådan i neutralläge och manuellt rotera hjulenheterna att se till att de kan rotera fritt. Annars, kolla efter skador på bromsok eller en mekanisk bindning förhindrar hjulnavet från att rotera fritt.
5

Lyssna efter ljud som du vrider hjulet /däcket montering. Om hjullagret är slitna eller skadade, kommer det att förhindra hjulvarvtalsgivaren och ABS-systemet från att fungera korrekt.
6

Inspektera tråden djupet på varje framdäcken med en indikator slitagevarnare. Båda framdäcken bör ha samma slitage. Se också till att dessa däck är lika stora. Ojämnt däckslitage eller storlek kommer att påverka driften av ABS-systemet.
7

bort hjulet montering med en rörtång.
8

Kontrollera bromsbelägg, rotorer och tjocklek för lösa bultar. Kontrollera också om en läckande eller skadade bromsslangar och linjer som förbinder till bromsoket. Också, leta efter tecken på skador och våta fläckar runt bromsbelägg och rotorer som kan tyda på skador på bromsledningar och bromsok kolvtätningar.
9

Inspektera hjulvarvtalsgivaren för skador. Kontrollera givarens kropp och följ den elektriska kabeln till kontakten. Se till att tråden är i gott skick och det finns en god anslutning. Sedan kontrollera sensorn-monteringsbulten. Med hjälp av en skiftnyckel, se till att bulten är tight. När klar, sänka din framhjulet /däck utanför domkraften.
10

Kontrollera bakhjulet /däcksenheterna denna tid, följa steg 3 till 9.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59222.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.