Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Problem med bilen bromsar

Reparera en bils bromssystem betraktas ofta som en svår process. Men den största utmaningen oftast kommer från diagnostisera problemet. Det är först när källan till problemet kan identifieras att det kan åtgärdas. Det snabbaste sättet att identifiera källan till en bils broms problem, eller åtminstone eliminera några av de möjliga problem, det avgöra vad bromsarna gör eller underlåter att göra när bilen körs. Pedal går till våning

En bils bromssystem bygger på hydraultryck. När en bils bromspedal lätt kan tryckas ned till golvet, problemet troligen ligger hos hydrauliken. Det vanligaste problemet är en otillräcklig mängd bromsvätska i bromsvätskebehållaren. Om behållaren är full med bromsvätska, då problemet är nog att det finns luft i bromsledningar. Hydrauliskt tryck kan också gå förlorade om en eller flera hjul cylindrar läcka vätska, bromsledningar sliten eller sitter löst eller huvudcylindern läcker. Squealing Bromsar

Squealing bromsar
är förmodligen det vanligaste problemet med bilen bromsar. Den skrikande ljudet nästan alltid genereras av ett problem med en bromsback eller en skadad trumma. Bromsbackarna använda flera olika fjädrar för att hålla dem på plats. Skrikande ofta resultat om skons spärrfjädern eller returfjädern är antingen trasiga eller svaga. Bromsbackar kan också producera ett gnisslande ljud om skorna blir förvrängd, vilket vanligtvis sker om bromsen skon har använts för länge. En defekt bromstrumma kommer också att producera ett gnisslande ljud om för mycket broms damm som samlats i trumman eller om trumman är out-of-runda (inte längre sant att dess ursprungliga form). Ett gnisslande ljud som utgår från fordon med skivbromsar kan ibland spåras till rotorn. Om fordonet drivs med starkt slitna bromsbelägg, kan rotorn få tillräckligt varmt för att förvränga, vilket resulterar i skrikande ljud när du bromsar. Vissa fordon är utrustade med halvmetalliska bromsbelägg. Även om denna typ av bromsbelägg allmänhet varar längre, producerar de naturligt en mindre mängd av skrikande, i synnerhet när bromsarna är kalla, t.ex. under morgontimmarna. Mindre vanliga källor broms skrikigt inkluderar glaserade eller mättade bromsbelägg, eller bromsbelägg som är det felaktiga för bil.
Dra Bromsar

Bromsar sägs "drar" när de delvis ingrepp utan att bromspedalen är nedtryckt. Detta är inte att säga att bilens bromsar har frusit, men bara att bromsarna orsakar ett svagt motstånd, vilket kan nästan alltid märkt av föraren. Den skyldige kan nästan alltid härledas till en justering problem, eller att något så enkelt som antingen glömmer att koppla ur parkeringsbromsen, eller en parkeringsbroms kabel som är i behov av justering. Andra orsaker är en svag eller trasig returfjäder, bromsvätska som har förorenats med vatten, eller en defekt utjämningsventil.
Broms Chatter

Brake prat refererar till en förutsatt att, när bromspedalen är nedtryckt, får bilen att pulsera. Problemet blir märkbart värre desto svårare bromspedalen är nedtryckt. Broms prat orsakas oftast av antingen en out-of-runda trumma eller förvrängda bromsbackar. En lös, böjd stödplatta kan också orsaka problem, som kan förorenade bromsbelägg. Det bör noteras, emellertid, kan den bromsen prat också vara resultatet av out-of-balance hjul.
Utmattningsrisk

Brake toningen är ett tillstånd som används för att beskriva bromsar som förlorar partiell effektivitet vid höga hastigheter. Detta betyder inte att bromsarna inte fungerar alls, men endast att bromsarna inte är lika effektiva vid höga hastigheter som de är vid låga hastigheter. Utmattningsrisk är orsaken oftast genom överhettade bromstrummor eller från att använda en felaktig typ av bromsvätska, vilket innebär att vätskan har en låg kokpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57298.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.