Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur: Kia Sedona Frambroms

Kia Sedona debuterade på den amerikanska marknaden under 2002, med en betydande uppdatering av den ursprungliga designen infaller under 2006. Den minibuss fått ett rykte som en välbyggd och välutrustade fordon för pengarna. Alla Sedona modeller har bromsar skivor fram, och Sedona ägare kan rädda sig själva tid och pengar genom att lära sig att serva bromsarna. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Pallbockar
skiftnycklar
hammare eller klubba
Skruvmejslar
Kolv upprullningsdon eller C-clamp
bromsfett
Brake cleaner spraya
dropplådan
Rags
Bromsskiva mikrometer
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och engagera nödbromsen . Lossa muttrarna på däcket ca ett varv och sedan Palla upp fordonet. Stödja fordonet säkert på en pallbock. Avsluta ta bort muttrarna och dra bort däcket.
2

Lossa de två bromsok styrbultar och ställ dem åt sidan. Slip bromsok bort skivan och hänga den i en out-of-the-way plats med hjälp av en tråd krok, var noga med att inte skada slangen gummi bromsen. Om bromsok fångster på skivan, fast rulla den fram och tillbaka för att tvinga bromsbeläggen isär något.
3

Bänd upp bromsklossen klämmorna med en skruvmejsel och tång. Böj eller skada klippen. Skjut bromsbelägg och shims ur bromsoket.
4

Ta broms lock vätskebehållare. Dra tillbaka bromsok kolv. Detta kan åstadkommas med en kolv upprullare genom att placera spindeln svivel på kolven och metallplattan på den inre ytan av bromsok ram motsatt kolven. Advance spindeln för att trycka tillbaka kolven i cylinderloppet.

Alternativt kan en stor C-klämman kan användas genom att haka ram änden av klämman på baksidan av bromsok från och placera spindeln snurr på kolven. Dra åt klämman för att trycka tillbaka kolven i cylinderloppet.

Oavsett vilken metod som används, vara noga med att inte skada tätningen gummikolv. Dessutom kommer när kolven rör sig tillbaka bromsvätska förskjutas tillbaka in i bromsvätskebehållaren. Kontrollera att bromsvätskebehållaren inte rinner. Om det ser ut som om reservoaren kommer svämma över, använd en baster eller spruta för att ta bort en del av vätskan i en ren behållare. Byt vätskan när bromsen service är klar.

Dra åt tanklocket när kolven dras tillbaka.
5

Dra skivan från navet. Om skivan är svår att avlägsna, tråd två 8 mm stöttning bultar i de två gängade hålen på skivan ansiktet och dra åt bultarna jämnt till jack skivan ut av navet.
6

Mät bromskloss beläggtjocklek. Den minsta beläggtjocklek anges i verkstadshandbok är 0,0787 av en tum. Om beläggen är under den tillåtna minsta tjocklek, eller om beläggen är skadade eller visar ojämnt slitage, då dynorna måste bytas.

Mäta tjockleken på bromsskivan med en broms mikrometer på flera ställen runt om i skiva. Minsta skivtjocklek anges i verkstadshandbok är 1,02 inches. Om skivan är under minsta tillåtna tjockleken, eller om skivan är skev, spräckt, eller visar andra allvarliga skador, måste skivan bytas. Om skivan visar smärre skador, kan den repareras genom maskinbearbetning på en mekanisk verkstad, broms butik eller bildelar leverans butik. Delarna
7

Spraya rikligt med broms rengöringsvätska för att avlägsna smuts och rost. Använd en stålborste för envis smuts, och torka av den med en trasa. Var noga med att innehålla den använda vätskan i en fångst pan och kassera det enligt lokala krav. Generöst smörja bromsok styrbultar med bromsfett. Följ stegen i motsatt ordning för att montera ihop bromsen. Starta fordonet och testa bromsverkan. Byt hjul och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58328.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.