Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort ett CV drivaxel

Termen CV axeln kommer från orden konstant hastighet. CV axeln är ofta kallad halva skaftet. CV axlar ansluter utrymmet mellan hjulen på ett fordon och en transmission. Vissa CV axlar ansluta en differential till hjulen, beroende på märke och modell av fordon. CV axel är tillverkad av flera leder satt ihop för horisontell och vertikal rörelse mellan källan och hjulen. Saker du behöver
1/2-tums enhet breaker
Stor axeluppsättning mutter uttag (27mm till minst 30mm) katalog 1/2-tums enhet ratchet och standard Hylsnyckelsats
Stor brytjärnet (3 meter eller längre) katalog 2-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar
Wheel lug skiftnyckel
Hammer eller stora gummiklubba
Visa fler instruktioner

1

Lyft fordonet från marken på den önskade änden av bilen där du planerar att ta bort CV axeln. Place jack står under båda sidor av fordonsramen. Placera inte pallbockar under undre länkarmar, som kontrollgruppen måste hänga fritt för detta projekt. Försök inte det här jobbet med bilen sitter enbart på en domkraft, eftersom viktig kraft på axeln mutter och andra komponenter gör att uttaget att kollapsa eller misslyckas.
2

Ta bort hjulet från bilen med hjälp av ett hjul lug skiftnyckel att ta bort muttrarna.
3

Ta bort den nedre kulleden mutter från den nedre delen av spindeln, med hjälp av en 1/2-tums enhet harskramla och ingångar. Spindeln är den del mellan de övre och undre kulleder, som håller hjullagret, axel och hjul i stället. Ta bort den nedre kulleden från botten av spindeln helt genom att bända ned mellan den nedre länkarm och spindeln.
4

bort den yttre muttern styrstag från slutet av dragstång med en 1 /2-tums enhet Ratchet och uttag. Bänd parallellstaget loss från spindeln, med ett stort spett.
5

bort axelmuttern från den yttre änden av axeln, med en 1/2-tums bar enhet brytare och ett stort axelmuttern socket.
6

Bänd spindeln framåt eller bort från axeln med ett spett, och knacka försiktigt på slutet av CV axeln för att driva igenom navet. Använd en hammare eller stor gummiklubba för att knacka på änden av axeln. När CV axeln börjar att röra sig fritt, nå bakom spindeln och tvinga ut axeln genom att trycka på axeln med en hand. Bänd spindeln bort från CV axel med den andra handen, med hjälp av ett spett.
7

Skjut bändjärn mellan den inre änden av CV axeln och växellådan eller differential. Tryck handtaget av bändjärn inåt mot mitten av bilen. CV axeln glider direkt från överföringssystemet eller differential, när den yttre änden har tagits bort från navet och spindeln kombinationen. Dra CV axeln fri överföring eller differential med handen
8

. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60993.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.