Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Jeep Bromsar

Jeep-modeller och produkter har förändrats under de 50 åren av företagets existens, men den grundläggande principen om bromssystem har förändrats mycket lite. De flesta Jeepar har en främre skiva, bak trumma bromssystem, med moderna modeller med fyra hjul disk, och äldre jeepar med fyra hjul trumbromsar stil. Ändra bromsarna tar den genomsnittliga bakgård mekaniker ca 30 minuter per broms. Frambroms

I mitten av 1970-talet, rullade Jeep ut främre disken rotorer med kuddar och bromsok som gäller friktion att stoppa jeep bättre än föregående trumman systemet. Jeep behöll bakre trummor fram till mitten av 1990-talet, när alla fyra skivbromsar infördes. Reparation av skivbromsar innebär att ta bort framhjulet genom att palla upp ramen järnväg och vrida muttrarna moturs, sedan tar bromsok bort av rotorn med unbolting de två Montera skruvar på baksidan av bromsok. Rotorn designen har förändrats under de årsmodellerna, med tillägg av en spindel mutter och förseglade främre hjullager. Med rotorn av kan den vara återuppstått och ersätts, följt av tjocklek och hjulet. Nya kuddar ska tillämpas när rotorn ändras, så att de parar sig väl. Slitna dynor och en ny rotor inte para inte bra.
Bakbroms

Drum style bromsar som fanns på bakaxeln för äldre-modell Jeepar kan tas bort i ett liknande sätt. Palla upp hjulet, ta bort den, och sedan ta bort den stora trumman som täcker bromsbackarna och montering. Senare modeller har bakre skivbromsar, som fortfarande innehåller en trumma systemet inom sina rotorer, eftersom bromsok inte kan vara kabel-manövrerad. Skorna kan tas bort genom att bända bort de viktigaste källorna med en skruvmejsel eller broms verktyg, sedan vrida den primära fjäderbult i mitten av varje moturs sko. Skon glider ut mot framsidan av aggregatet. För rotor /trumman kombinationen, ta bort rotorn enligt beskrivningen i avsnitt 1, ta sedan bort skorna monterade på navet. Rotorn /trumma combo är faktiskt en dubbelsidig friktionsyta, och bör ersättas stället återuppstod. Dyka upp igen trumman-bara stil, och byt ut fjädrarna och trumma i omvänd ordningsföljd.
Rensning

Vanligtvis efter bromsarna har ersatts eller repareras, är det normalt att "blöda" bromsledningarna genom att öppna huvudcylindern (under huven på förarsidan brandvägg), och kontinuerligt hälla i DOT-3 bromsvätska med avluftningsskruvarna bröstvårtor öppnas en i taget. Detta är vanligtvis ett två personers jobb, så någon måste trycka på bromspedalen medan någon annan häller vätskan. Bleeder nipplar är placerade på baksidan av varje tjocklek och på baksidan av varje trumbromsanordning (på toppen, nära hjulcylinder). Vänd dem moturs för att öppna, medurs för att stänga. Vätskan bör hällas tills strömmen kommer ut ur nippeln är gyllene gul och bubbelfri. När linjerna är Bled, nära bröstvårtorna tätt och toppen på huvudcylindern till rätt nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57580.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.