Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Wire en distributör Ignition

Nya bilar inte längre använder distributör tändningar. I stället har de ersatts med direkta tändsystem som utlöses av systemets dator. Inte bara är detta en lätt uppgift för datorn, ersätter också en komplex del som är dyra att ersätta och kräver regelbundet underhåll. Det finns dock miljontals bilar som fortfarande är beroende av distributörer. Att veta hur man korrekt att koppla en distributör i rätt tändföljd, är en helg jobb som bara tar några timmar. Saker du behöver
3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på bilen och använda en hylsnyckel och ett tändstift socket ta bort nummer ett tändstift. På fyra-cylindriga motorer, är det första tändstiftet, nära framsidan av motorn, nummer ett. Om motorn är en V-8 eller V-6 finns i fordonets specifikationer för att bestämma motorns tändföljd och cylinder konfiguration. Ta bort säkringen bränslepumpen från grenuttaget eller säkringsboxen.
2

Använd en skruvmejsel för att ta bort fördelarlocket. Fördelaren är typiskt placerad på baksidan av motorn, och alla tändstift kablar är monterade i toppen av locket där de ansluter till individuella pluggar. I mitten av locket, kan det finnas en central plugg, som ofta kallas ett torn, där spolen tråden är fäst.
3

Crank motorn och titta på distributören rotor under fördelarlocket. Eftersom motorn vevar, kommer rotorn röra sig. Observera riktningen, antingen medurs eller moturs. Detta är den riktning trådarna kommer att installeras på locket, börjar med nummer ett cylindern. Håll ett finger över hålet som nummer ett tändstift trådar in. Har en assistent vänder snabbt tändningsnyckeln till "Start" och sedan snabbt tillbaka till "Off". Fortsätt att göra detta till "bump" startmotorn tills kompressionen känns som det poppar ut ur tändstiftshålet.
4

Titta på rotorn inne i fördelarlocket. Det ska nu peka på nummer ett tändstift tråd ställning eftersom antalet en cylinder är på toppen av kompressionsslaget. Sätt tillbaka fördelarlocket och installera en tändkabeln från bestämd plats på fördelarlocket - där rotorn pekar - till nummer ett tändstift plats. Installera nummer ett tändstift och koppla in kabeln.
5

Wire resten av motorn. Följ trådstyrningen på grundval av motorns specifikationer. Till exempel, den populära Chevrolet V-8 är kopplad: 1, 8, 4, 3, 6, 5, 7, 2. Den första tråden är alltid nummer ett. Nästa tråd över, i rotorns riktning, är 8, sedan 4, följt av 3 och så vidare tills den sista tråd för att installera är nummer två. Var noga med att kolla själva sättet motorns cylindrar är numrerade. De är inte alltid linjärt, och på V-8 och V-6 motorer finns det två cylindergrupper. En bank kan vara udda nummer och andra ännu. Dessa val är helt upp till tillverkaren. När denna numrering sekvens bestäms, rutt trådarna från locket till den utsedda cylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61079.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.