Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en fläktkoppling Från en vattenpump

bilens kylfläkt är ansluten till dess remskiva med en koppling. Koppling fans arbeta för att minska belastningen på motorn och sparar bränsle. Om motorn är varm, går kopplingen fläkten snabbt och om motorn är kall, kommer kopplingen fan köra långsammare. Det drivs med en ventil som öppnar och stänger för att styra flödet av silikonvätskan mellan kamrarna i kopplingsaggregatet. Den metod för att avlägsna en fläkt kopplingen på en bil varierar från märke och tillverkare. Några generella anvisningar gäller för de flesta typer. Oavsett tillverkare, ta bort en fläkt koppling kräver ett särskilt verktyg som kallas en bandnyckel. Saker du behöver
bandnyckel Skruvnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Placera bandnyckel till vattenpumpen remskiva för att hålla hjulet vrider sig medan du tar bort bulten på framsidan av vattenpumpen där fläktkoppling bifogas.
2

Lossa den stora muttern på framsidan av vattenpumpen genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Du kanske måste träffa skiftnyckel med en liten hammare för att få det att gå. Om det inte går att slå, sedan försöka vrid medurs. Några av muttrarna är gängade till höger och vissa till vänster, beroende på tillverkare.
3

Skruva av bulten (er) på toppen av fläktkåpa med hjälp av en hylsnyckel . Det kan finnas ett par bultar, eller det kan vara en stor en på framsidan.
4

Skjut fläktkoppling från framsidan av vattenpumpen och lyft den ur motorrummet.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61069.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.