Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Problem med bromsledningar

En bromssystemet består av tre huvudsakliga delar: huvudcylindern som skickar vätska genom raderna, linjerna själva, och cylindrarna slav (bromsok) att klämma på kudden och stanna bilen. Även konstruerad för att överleva bilen med flera år, kan linjer blir ibland rostiga, skadade eller torr-ruttnade, vilket orsakar allt från en långsam läcka och mjuk pedal till en katastrofal olycka. Fysiska skador

Den vanligaste typen av fysiska skador skav (skrapning) av flexibelt gummi delen av linjen som förbinder hjulcylinder till linjerna metall chassi. Även om dessa linjer är i allmänhet inställt vid klipp från fabriken, är dessa ofta plastclips lossna eller gå sönder, orsakar linjen att gnida sig mot eller blir klämd av upphängningskomponenter.
Dry-Ruttnande

Gummi bromsslangar är tillverkade av ett vulkaniserat gummi mycket lik en däckets, och så är föremål för torr-röta. Över tiden är livsviktiga kemikalier lakas ur gummit, vilket gör det att förlora sin elasticitet och bilda små sprickor som så småningom kan läcka. Detta tillstånd är normalt för bilar av en viss ålder, men kan påskyndas om fordonet regelbundet kört över saltade vintervägar.
Rust

Även broms linjer är i allmänhet gjorda av aluminiserad eller galvaniserad metall, nästan alla så småningom kommer att rosta med tiden. Detta görs vanligen där linjen passerar genom en låg punkt i bilden, eller om det är fäst vid ramen med en metallklämma. Liksom torr röta, är detta normalt för äldre bilar, men kommer hända betydligt snabbare om bilen regelbundet kört över saltade vägar.
Konstgjord Korrosion

Per definition, en syra är en kemikalie som löser upp metall. Många batterier, speciellt de i äldre bilar, läcka en viss mängd syra. Även om de flesta av denna syra späds ut och orsakar liten skada på fordonet, är det fullt möjligt för en del av den torkade kemikalien att landa på din bromsledningar, äta genom sina skyddande beläggningar och drastiskt påskynda korrosion.

Lines Upgrade

stålomspunnen bromsledningar är raden av val för att ersätta slitna gummi, och har visat mycket säkrare. Inte bara kommer dessa flex linjer långt överleva sina lager motsvarigheter, de är också utformade för att inte bukta så mycket under systemtrycket. Detta innebär att du kan förvänta dig en hel del mer känsla och respons från ett bromssystem med flätade linjer än en med lager gummi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57457.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.