Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort EGR ventilen från 1994 Dodge Dakota

De 1994 Dodge Dakota producerades med tre olika motoralternativ: 2,5 liters 4-cylindrig, en 3,9 liters V-6, och en 5,2 liters V-8. Den Dakota erbjöds i både tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift format drive. Den elektroniska (EGR) ventil omdirigerar oförbrända bränslen från katalysatorn tillbaka in i motorn för en andra förbränning cykel. Borttagning av EGR-ventilen på alla tre motortyper är nästan identisk, med den enda skillnaden är placeringen av EGR-ventilen mellan de olika motorerna. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats, 3/8-tums enhet
Ratchet, 3/8-tums enhet
lås Channel, medelstora
SAE öppen nyckel satt
1 kan tränga spraya
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Dakota och lokalisera EGR ventilen. EGR-ventilen på 2,5 liters motorn ligger på den övre delen av förarens sida av motorn. EGR ventiler för 3,9 liters och 5,2 liters motorn är båda belägna i mitten baktill på motorn på passagerarsidan.
2

Ta bort fästbultarna som fäster EGR ventilen till motorn med en 3/8-tums enhet ratchet och socket set.
3

Spray EGR-ventilen, där den möter röret sticker ut från undersidan. Detta kallas EGR röret eller katalysatorrör.
4

Håll nederdelen röret som sticker ut från botten av EGR-ventilen. Snurra EGR ventilen bort av röret, se till att du inte flyttar röret. Den utskjutande röret från botten av EGR-ventilen är ansluten direkt till den katalytiska omvandlaren. Om röret förflyttas, kan det spricka och bytas ut på omvandlaren. Snurra EGR-ventilen tills den är helt fri från EGR röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60909.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.