Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar ett Tändningslås på en 1991 Ford Ranger Without a Key

Den 1991 Ford Ranger kom med antingen en manuell eller automatisk växellåda. Lastbilen erbjöds med ditt val av en 2.3L 4-cylindrig, en 3.0L 6-cylindrig eller en 4.0L 6-cylindrig motor på 1991. Proceduren för att ändra låscylinder för någon av dessa motor eller transmission kombinationer är identiska, med undantag för mindre mekaniska delar knutna till kolumnen shifter som inte är närvarande på växelspaken versionen. Saker du behöver
Ny tändningen låscylinder Sida 3/8 eller 1/4-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
Tänger
Phillips skruvmejsel (# 2 huvud)
Visa fler instruktioner
1

separat och ta bort plasten krage runt rattstången med hjälp av en Phillips skruvmejsel.
2

Lokalisera och ta bort den elektriska ledningar kontakten på baksidan av tändningslåset cylinder, mittemot änden du sätter nyckeln i.
3

Ta bort de tre fästelement bultarna som håller låscylindern på plats med en 3/8- eller 1/4- tums enhet Ratchet och uttag. Ta bort den gamla låscylindern från rattstången helt. 1/4-tums Ratchet är mindre och kommer att möjliggöra enklare tillgång till rattstången. Använd 3/8-tums Ratchet för mer inflytande om bultarna vara alltför svårt att få bort med en 1/4-tums Ratchet.
4 tänger

Använd för att separera någon mekanisk koppling till växelspaken om gäller på din modell. Länken stången är formad som en lång C, med 90-graders böjer sig vid varje ände. Dra länkstången utanför cylindern, mot mitten av rattstången. Dra länken stången från växelspaken genom att dra den rakt upp. Båda länkarna är lätt bort med minimal kraft.
5

Installera den nya låscylindern på plats på rattstången för hand. Dra åt bultarna ner mellan 15 och 20 foot-pounds av vridmoment med en 1/4-tums spärrnyckel. Dra inte åt skruvarna - detta kan skada den nya låscylindern eller gängorna i rattstången monteringshål
6

tillbaka länk stång på baksidan av den nya cylindern genom att trycka. det med en tång. Det kommer helt enkelt snäpper på plats. Sväng länkstaget upp och installera den i växelspaken genom att trycka rakt ner tills den snäpper på plats, med hjälp av en tång. Använd inte onödig kraft på vardera änden av länken rod - detta kan skada den nya låscylindern och din växelspak
7

Slå trucken på och av minst tre gånger samtidigt som testar. rattlåset och växelspaken låset. Om ratten inte kommer att vända, dubbelkolla anpassningen av låscylindern och kontrollera att den är korrekt monterad. Låscylindern bör placeras så att ratten låsfliken är vänt mot instrumentbrädan. När du vrider på nyckeln, denna flik dras in i cylindern och låter ratten att rotera fritt.
8

tillbaka plastkrage runt rattstången med en Phillips skruvmejsel, inte förrän du har kontrollerat att den nya tändningen cylindern är korrekt monterad och rattvarv. Dra åt skruvarna till mellan 5 och 10 foot-pounds för att inte bryta plastkrage eller remsor skruvhålen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60870.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.