Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY för en trumbroms på en Cheva Van

De bakre trumbromsar på din Chevy van bifoga bromsbackarna, tillhörande mekanism och monteringsverktyg. Trumbromsar anpassa sig och kräver lite underhåll. Emellertid bromsbelägget - friktionsmaterialet som gnids mot insidan av trumväggen - så småningom slits ut, kan bli förorenade med olja eller skadas och måste ersättas. Bromsbackar är inte så lätt att ersätta så dynorna på skivbromsar men en uppsättning särskilda broms verktyg kommer att göra ditt jobb mycket enklare. Ta bort Brake Drums

När du installerar nya bromsbackar på bakhjulet församlingar, ta bort både bakhjul /däck församlingar och trummor. Sedan arbeta på en bromsanordning i taget och använda den andra enheten som en visuell referens för att se till att du installerar alla bromsdelarna i deras rätta plats.

Innan du lyfter den bakre delen av din Chevy van, in en nål på hålet i spaken för att inaktivera parkeringsbromsen. Sedan, innan du tar bort hjulet /däcket montering, gör matcha märken på hjulet och hjulnavet så att du installerar dem i samma position. Gör matchmarks på bromstrumman och navet.

På vissa Chevy skåpbilar, kan trumman vara bort för hand efter att ta bort hjulet /däcket montering på andra modeller, måste du ta bort trumman hållarna från dubbar . Om trumman verkar fastnat trycker lätt på den yttre kanten av trumman med en gummiklubba. Addera Demontering av bromsbackar

börja ta bort den kvarhållande och håll-ner fjädrar från bromsen och hålla alla bromsen monteringsverktyg i ordning så att du kan installera om dem på deras rätta plats. När du har tagit bort bromsbackarna, spraya bromsen plåtenheten uppbackning med broms delar renare och torka av bromsdamm från aggregatet.

Innan du installerar den nya bromsbackar, applicera ett tunt lager av hög temperatur silikon bromsen smörjmedel vid fästplattan där den kontakta bromsbackarna. Också, smörj gängorna på bromsbacken justerskruven med samma silikon. Använd den andra församlingen bakbroms som referens för att installera de nya skorna, om det behövs, så att du inte blandar ihop de kvarhållande fjädrarna.

Efter installation av bromstrumman och hjulet /däcket montering, justera bromsbackarna genom den justering hål på baksidan av stommen plat. Använd en skruvmejsel för att trycka spaken vilar mot stjärnan hjulet på malteserhjulet av justerskruven och vrid malteserhjulet hjälp av ett verktyg broms justering. Bromsbackarna kommer justeras ordentligt när de något drar mot trumman när du vrider hjulet för hand.

Efter installation båda församlingar bromsback och sänka din van, bromspedalen så småningom ett par gånger, med av motorn, så att bromsbackarna som sittplats ordentligt mot trumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57656.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.