Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg på en 96 Korsika

Den medelstora Chevy Korsika infördes 1987 och stoppade produktionen under 1996. Det presenterade skivbromsar fram och bak trumbromsar. De främre bromsarna kompenseras upp till 80 procent bromsförmåga för front-drive sedan. Eftersom det var relativt lätt för de bakre trumbromsar att bli ojusterade, skulle de främre bromsarna tar emot den största belastningen och överansträngning. Detta skulle leda till förtida slitage på de främre bromsbelägg. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
Lug nut borttagningsverktyg
bromsvätska sug Baster
DOT 3 bromsvätska
3/8-tums insexnyckel
Metal S-krok
6-tums C-clamp
Skruvmejsel
momentnyckel och 19-mm hylsa (eller 3/4-tums socket)
Visa fler instruktioner
1

Suck hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en broms baster vätska sug och släng vätskan. Byt ut huvudcylindern locket.
2

Ta bort navkapslar. Lossa muttrarna något med en lug nut borttagningsverktyg. Addera 3

Hissa framsidan av Korsika och stödja den på pallbockar med rälsen frontram. Ta bort muttrarna och hjul.
4

Placera 6-tums C-klämman över bromsoket så skruven-enheten placeras på den yttre plattan plattan och den övre delen av klämman är på bromsok bostäder. Dra åt klämman nog att trycka på bromsok kolv inåt och låta den hydrauliska spänning på bromsoket avta.
5

Ta bort de övre och undre bromsok bultarna med 3/8-tums insexnyckel. Ta bort bromsok och stoppningselementet från rotorn och hänga den på staget med en metall S-krok.
6

Bänd utombordaren pad kvarhållningsflikar bort av okhuset med en skruvmejsel. Dra inombords fjäderdynan sko ur bromsok kolv. Placera 6-tums klämma tillbaka på tjocklek med skruven-enheten i bromsok kolv och dra långsamt tills kolven är helt insatt i hålet. Lyft gummi bromsok boot på en plats där det inte rasar ordentligt med kolven. Detta kommer att tillåta instängd luft att fly och kollapsa boot så ingen skada uppstår på det efter pad ersättare.
7

Inspektera rotorer och bromsok bult bussningar för skador och byt vid behov. För att byta rotorer, skulle bromsok fästet måste avlägsnas. Applicera smörjmedel (levereras i utbyte pad set) till bromsok fästet där dynorna kontakta fästet. Applicera smörjmedel på den släta ytan av bromsok bultar.
8

Installera inombordsmotorer pad först genom att trycka skon våren i bromsoket kolven. Applicera utombordaren pad nästa och använd skruvmejseln för att övertyga klippen på okhus. Placera bromsok över rotorn och justera bromsok bultar i hålen tills de tråd i knogen för hand. Dra åt bromsok bultar med insexnyckel. Upprepa proceduren för den andra sidan.
9

Dra åt muttrarna på hjulen stadigt och sedan sänka Korsika. Dra åt muttrarna med hjälp av momentnyckel och 19-mm eller 3/4-tums uttaget. Pumpa fotbromsen fyra till fem gånger tills pedalen känns fast. Det bekräftar dynorna har satt till rotorerna av bromsok kolvarna. Kontrollera igen bromsvätskan och tillsätt endast ren DOT 3 bromsvätska innan provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57430.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.