Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivor på en Ford Escape

De bromsskivorna på en Ford Escape är bara en komponent i bromssystemet, men en av de viktigaste. Det är bromsskivan som vrider med hjulet, och är också det objekt som kläms fast av bromsbeläggen för att bromsa fordonet. När du ändrar bromsbelägg, vill du också ändra eller stänga bromsskivorna (även känd som rotorer) så att du kan maximera kontaktpunkterna. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Ford Escape, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
avbitare
Replacement rotorer
Visa fler instruktioner
1

Använd domkraften för att lyfta upp den främre delen av fordonet, och sedan ställa den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är helt och fast på läktarna innan arbete på fordonet. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och ställa ut dem på arbetsytan.
2

Unbolt bromsok förankringsplattan från främre hjulupphängningen med spärr, lyft sedan bromsok och förankringsplattan bort av den främre hjulupphängningen. Stöd bromsok på en extra pallbock eller något annat fast föremål, så länge det inte hänger från bromsledningen, vilket kan skada linan.
3

Använd avbitare ta bort bromsskivan klämmorna placerade på hjulet klackarna. Dessa behöver inte installeras om, så dess OK om du skär dem helt off av skivan och kasta dem. Skjut bromsskivan bort av navet.
4

Skjut ersättare bromsskivan på navet. Sedan fäster bromsoket förankringsplattan till främre hjulupphängningen med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

tillbaka hjulen och däck med däcket järn, sedan sänka SUV off av läktaren med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57814.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.