Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter trumbromsar på en Nissan Sentra

Nissan Sentra tillverkades med bakre trumbromsar på vissa modeller, och dessa använder en hydraulisk hjulcylinder att ansöka friktion till en snurrande trumma. De delar av systemet som kan läcka och slits ut, behöver bytas. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta trumbromsar på en Sentra i ungefär en timme. Saker du behöver
Ordet jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
rörtång
Visa fler instruktioner
1

Lossa den muttrarna på bakhjulet på den sida av bilen du ska byta bromstrumman på först.
2

Lift den sidan av Sentra genom att placera domkraft under ramen järnväg direkt framför bakhjulet och pumpa spaken tills hjulet är i luften. Placera inte ordet jack huvudet mot Sentra kropp eller suspension, placera den direkt mot ramen järnväg. När bilen är tillräckligt hög, placera en pallbock under ramen järnväg.
3

Avlägsna muttrarna, hjul och däck och placera dem borta från arbetsområdet.

4

Avlägsna trumman genom att vrida målvakten moturs. Innehavaren skruv är placerad på framsidan av trumman, lite off-center, och håller enheten tillsammans när hjulet är borttaget. Dra trumman rakt bort från bromsaggregatet, skjuta ut den över skorna. Kontrollera trumman och bromsaggregatet för skräp eller uppenbar läcka eller skadas.
5

bort bromsen sko långa självjusterande fjädrar genom att bända bort dem med en skruvmejsel eller en specialiserad broms verktyg. Bromsen Verktyget är i huvudsak en skruvmejsel med en skåra skuren i spetsen för att hålla fjädern. Fjädrarna kan bytas vid denna tidpunkt, eller häktas och avlägsnas.
6

Vrid de primära fjäderbultarna moturs och skjut skorna ut. Byt ut skorna med nya enheter genom att skjuta dem i bromsen och vrida den primära fjäderbult medsols på varje sko.
7

Sätt tillbaka de långa fjädrarna och kontrollera justeringen bulten i botten för lek. Kontrollera hjulcylinder för skador eller läckage på gummipackningar på varje sida.
8

Resurface eller byta ut trumman med en ny enhet, skjut trumman över skorna hela vägen till fästplattan . Dra djurhållaren skruven, vrida den medurs.
9

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna, först för hand, sedan med rörtång. Ta bort stödbenet och sänka Sentra. Upprepa hela proceduren på motsatt sida. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57539.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.