Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man stämmer upp motorn för 2001 Toyota Camry

Tuning Camry motorn är en steg-för-steg underhållsrutiner som är ganska okomplicerad. Den mest populära Camry motorn är 2,4 liter, 4 cylinder. Den har en design lutande motor som är mycket tillgänglig för en låt upp. Flera artiklar har förändrats om Camry motorn genom åren, men inte den grundläggande designen. Motor tuning har förblivit ganska konstant för alla årsmodeller, med undantag för det senaste tillskottet av en direkt spole tändning. Saker du behöver
3/8-socket ställa
Skruvmejsel Set
Wrench in
antikärvningsmedel
Boot frisättning glidmedel
stiftgapet verktygets stickpropp
Spark
Tändstift trådar
Luftfilter
Bränslefilter
Aerosol damm Remover Review Shop trasor
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

bort Tändstiftet kablar och tändstift. Läs pluggarna som de avlägsnas från varje cylinder. Leta efter nedsmutsning, olja spotting eller överdriven kol uppbyggd. Jämför pluggarna till varandra. De bör vara enhetlig i utseende och slitage. Om man är annorlunda, kan cylindern att pluggen representerar behöva ytterligare reparationer, och en låt upp inte kan lösa problemet.
2

Installera nya tändstift och kablar. Inspektera varje ny plugg och observera om det finns en signifikant skillnad i elektroden gapet mellan dem. Moderna pluggar är gjorda för att snäva specifikationer och inget gap justering borde vara nödvändigt. Om det finns en stor skillnad, se till gapet specifikationer - som vanligtvis kan hittas på en etikett på undersidan av huven - och göra den nödvändiga justeringen
3

. Applicera antikärvningsmedel till tändstiftsgängor och installera dem. Ansök boot utsläpp till varje tändkabeln boot och installera ledningarna. Gör detta en i taget för att undvika tråd mix-up.

De nyare modellerna kommer att ha fyra individuella tändspolar monterade på ventilkåpan. Dessa hålls på plats medelst bultar. Avlägsna bultarna och dra ut spolen. Lyft rakt upp och tändstiftet kontakten, fäst vid spolen, kommer att komma ut också. Byt tändstift, lägg starta utsläpp till kontakten, och installera spolarna.
4

Byt ut luftfiltret. Lossa övre luftfilterhus och ställ den åt sidan. Ta bort luftfiltret. Spraya insidan av höljet med en aerosol dammsug och torka av höljet med en butik trasa. Installera det nya luftfiltret.
5

Byt bränslefiltret. Koppla bort batteriet för att undvika oavsiktliga gnistor och eld. Leta bränslefiltret, traditionellt monterad nära eller på förarsidan brandvägg. Placera butik trasor under filtret. Filtret är under press, och gas kommer att fly när matarledningen bultarna lossas.

Lossa skruvarna och ta bort dem. Avlägsna filtret bultar. Ställ det gamla filtret åt sidan och montera det nya filtret. De övre och nedre slangar kräver två koppar packningar vardera. Installera nya packningar och montera de övre och undre bultarna bränsleledningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60858.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.