Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Bromsbelägg bak

skivbromsar bak blir mer och mer populärt på personbilar och lätta lastbilar. De har bakre rotorer, bromsok och bromsbelägg. Skivbromsar bak fungerar bättre än trumbromsar och kräver ingen justering när dynan beläggen slitage. Eftersom det finns så många olika typer av fordon med så många olika mönster, specifikt instruera någon hur man ändrar de bakre kuddar på deras fordon är i grunden en riktlinje till likheterna i skivbromsar bak. En riktig reparationshandbok specifik för din bil skulle vara rekommenderas att utföra reparationen korrekt. Saker du behöver
Fordonsspecifika reparationshandbok
Bil jack
Jack står
Ny handpump
liten kopp
Bromsvätska (fordonsspecifika) katalog lug skiftnyckel
Skruvmejsel
Ratchet och Hylsnyckelsats
Hand skiftnyckel uppsättning
Tvingfäste
Bakre skivbroms och Mätmarkörverktyget set (tillval) katalog Spetstång (tillval) katalog Pad ersättning kit
Broms smörjmedel
Momentnyckel och lämplig hylsa
Visa fler instruktioner
1

Infoga en ren handpump i huvudcylindern och pumpa ut ca 1/3 av bromsvätskan i en liten kopp. Byt ut huvudcylindern lock eller lock.
2

Lossa hjulmuttrarna med rörtång innan du lyfter bakaxeln. Lyft den bakre delen av bilen, en sida i taget och stödja varje sida på en lämpligt placerad stödbenet. Ta bort hjulmuttrarna och hjul.
3

bort kabel parkeringsbromsen från bromsok spaken om det behövs. En skruvmejsel eller vass tång brukar hjälpa att uppnå detta. Inte alla bakre bromsok kräver bromsvajern tas bort och några som gör kan inte kräva detta om inte tjockleken tas bort. Den reparationshandbok skulle illustrera vilken typ av bromsok är anställd på ditt fordon.
4

bort bromsok styrbultar med en spärr och uttag eller en hand skiftnyckel. Vissa fordon kräver bara avlägsnandet av en bakre bromsok styrbulten. Efter avlägsnande skulle bromsok glider sedan upp eller ner och svänga på den andra bulten eller bromsok slide. De flesta program som presenterar denna typ av bromsok behöver inte ta bort bromsok från leden för att byta ut bromsbeläggen. Byta rotorerna skulle kräva att ta bort bromsoket. När bulten eller bultarna avlägsnas, lyft tjocklek av av rotorn.
5

Avlägsna på bromsbeläggen. Vissa fordon har bakre kuddar som behåller till okhuset och kräver bända bort klämmorna av dynorna från okhus. Övriga fordon har dynorna sitter i ett bromsok fästet som finns kvar på hjulet knoge. När elektroderna tas bort, inspektera rotorn efter tecken på skador eller rost korrosion. Byt om det behövs.
6

Komprimera bromsok kolv i hålet. Vissa fordon kan göra detta enkelt med en C-klämma. Andra kan innehålla skruva in kolvarna som kräver en bakre skivbromsar och bromsok verktygssats (se Resurser). Den verktygslåda har olika adaptrar för olika fordonstyper som använder skruv-in bromsok kolvarna. Vissa fordon kan funktionen omvänd gänga på en av bromsok - vanligtvis den högra bakre passagerarsidan. Läs bruksanvisningen innan du försöker komprimera kolven eller inre skador kan uppstå på bromsoket.
7

Byt ut elektroderna och smörja bromsok och fäste ytor parning. Smörj bromsok bultar om de har en slät sektion till dem. Smörj inte trådarna i en jämn tjocklek bult och inte smörja alls om bulten har alla ämnen.
8

Rikta bromsok och /eller tjocklek stoppningselementet över rotorn och justera bromsok bultarna ordentligt i bromsok fästet. Dra åt bultarna enligt vridmoment specifikationerna som visas i din reparationshandbok med momentnyckel och uttag. Byt hjul och hjulmuttrar och dra åt hjulmuttrarna efter de vridmomentspecifikationer som illustreras i reparationshandboken.
9

Upprepa proceduren för den andra sidan. Pumpa foten bromspedalen tills den känns fast och är på sin normala höjd. Kontrollera och justera bromsvätska i huvudcylindern lägger bara ny bromsvätska specifik för din bil. Alltid provköra en bil efter att ha utfört en broms reparation att kontrollera att bromsarna fungerar som de ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57434.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.