Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort främre rotorerna på en '83 Toyota Cressida

Toyota Cressida uthärdat fyra generationer av tillverkningsindustrin i USA mellan 1977 och 1992 sälja 350.000 bilar. Mycket populär som en bakhjulsdriven Toyota innan framhjulsdrift var branschstandard, skulle Cressida anses dagens Camry eller Avalon. Att vara en Toyota produkt och anses vara en high-end lyx sedan, är det troligt att en del av de äldre generationen Cressidas är fortfarande på väg. Precis som alla fordon, kommer en Cressida behöver regelbundet underhåll reparationer, såsom byte av bromsbelägg och rotorer. Yngre mekanik är mer kunniga om att ta bort mer moderna "knock-off" rotorer på nyare bilar. Men när de ser en extern hubb bult på framsidan av en rotor, vilket är fallet på en Toyota Cressida, kanske de undrar hur man tar bort rotorn. Det är inte en alltför komplicerad process och kan även göras genom varvets helgen främre mekanik. Saker du behöver
Golv jackJack stativ (er) Wheel chockTurkey basterDOT godkänd broms fluid1 /2 tums enhet bryter Bar1 /2 tums enhet metrisk socket set1 /2 tums enhet ratchetChannel locksBearing greaseBungy cordC-clampShop rag (er) Ny lagertätning (att installera när du byter rotorn) Justerbar momentnyckel
Visa fler instruktioner
Ta bort främre rotorerna på en '83 Toyota Cressida
1

Parkera Cressida på en plan , nivå belagd eller betongyta. Dra åt parkeringsbromsen. Släpp huvfäste.
2

Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken. Öppna huven och suga ut hälften av vätskan från huvudcylindern med kalkon baster. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern säkert.
3

Bryt muttrarna löst på däcket. Bara lossa, ta inte bort
4

Lyft främre kvartalet med rocker panel med domkraft och placera pallbock under främre ramlisten
5

.. Ta bort muttrarna och däck.
6

bort bromsok bultarna med Ratchet och en socket. Komprimera bromsok kolv in med en C-klämma. Häng bromsoket till bilen med bungy sladden. Låt inte bromsoket hänga från frambromsen slang.
7

Ta bort elektroderna.
8

bort bromsok ankare med Ratchet och en socket.

9

Ta bort sprinten från axeln spindeln i centrum av rotorn. Ta det slitsade locket.
10

Ta spindelmuttern använder kanalen lås. Ta bort brickan.
11

Placera tummarna över navet av rotorn och dra rotorn framåt. Dina tummar kommer att förhindra yttre lagret från att falla på marken. Avlägsna det yttre lagret.
12

Unbolt hjulnavet bultarna från framsidan av rotornavet att separera de två. Om du ersätter eller har rotorn bearbetas, måste du ta bort det bakre lagret tätningen genom att bända loss det. Detta kommer att skadas oavsett hur försiktig du försöker vara, så det kommer att vara rekommenderas att ersätta. Den bakre lagret kommer att kunna tas bort när tätningen tas bort. Packa lagren med kullagerfett. Använd butik trasor för att hålla händerna rena.
13

tillbaka rotorn, dynor och tjocklek genom att vända på förfarandet. Som sittplats det främre lagret ordentligt, efter åtdragning spindelmuttern med kanalen lås, snurra rotorn snabbt framåt och bakåt ett par gånger. Lossa spindelmuttern 1/4 av en tum och ersätta det slitsade locket och saxpinne. Upprepa proceduren för den andra sidan.
14

Vridmoment framdäcken till 80 foot pounds med en justerbar momentnyckel. Pumpa med fotbromsen när Cressida är tillsammans igen och på marken. Pumpa det fem eller sex gånger tills pedalen känns normalt och hydraultryck återställs till de främre bromsok kolvarna.
15

Kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Bara lägga ny DOT godkänd broms vätska och säkra huvudcylindern locket.
16

bort hjulet chock.
17

Lossa parkeringsbromsen och provkörning.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57100.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.