Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar trumbromsar på en 2001 Cavalier

Den 2001 Chevy Cavalier kom utrustade med en främre skivbroms systemet och trumbroms bak systemet. De bakre trumbromsar står för cirka 20 procent av den bromskraft som tillhandahålls av hela bromssystemet. Som ett resultat, de bakre bromsarna bära i betydligt långsammare takt än de främre bromsarna. När de bakre bromsbackarna slitage, spelet mellan trumman och bromsbackar ökar och resulterar i en låg bromspedal och nedsatt parkeringsbroms fungerar. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hammer
Brake verktygssats
Silicon bromsfett
Brake Parts Cleaner Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

fäster den främre hjulen med stoppklossar och lossa parkeringsbromsen. Placera domkraft under bakaxeln och lyft den bakre delen av Cavalier tills hjulen är nästan från marken. Lossa de bakre muttrarna, och höja hjulen från marken. Ta bort drivhjulen.
2

Skjut bromstrummor bort av de bakre bromsbackarna. Om trummorna sitter fast, kommer ett par skarpa slag med en hammare bryta dem fria från korrosion runt bakre navet. Rengör bromsbackar med bromsdelar renare för att ta bort damm från bromssystemet. Dammet i bromssystemet får aldrig tas bort med tryckluft. Det är skadligt att andas dammet som skapas av system bil broms.
3

Avlägsna returfjädrar som anslutna till ledtapp på toppen av bromssystemet att använda ett verktyg returfjäder, från uppsättningen, för att bända dem över svängtappen. Använd en skruvmejsel för att bända fjädern från den nedre kanten av själv-justering arm och ta bort stången som fäster skaderegleraren armen till svängtappen. Avlägsna fjäderben parkeringsbroms som är belägen under hjulet cylinder och förbinder spaken på ena sidan till bromsbacken på den andra sidan av uppsättningen.
4

Dra de nedre kanterna av bromsen skor isär och låta jaget justerare att hoppa av skorna. Ta jaget skaderegleraren våren från de nedre ändarna av skorna. Ta bort hold-down fjädrar använder nedhållarfjädern verktyget från uppsättningen. Dra bromsbackarna från fästplattan. Rengör och smörj fästplattan med broms delar renare och kisel bromsfett.
5

Montera parkeringsbromsspaken från gamla skor på den nya skorna. Placera de nya skorna på fästplattan och fäst dem på fästplattan med lastrummet ner fjädrarna. Slip strut parkeringsbromsen på plats mellan spaken och skorna. Placera skaderegleraren stång på justerdonsarmen och tapp, och fästa skorna till svängtappen hjälp returfjädrarna.
6

Montera fjädern på den nedre kanten av justerdonsarmen. Montera den nedre fjädern på de nedre ändarna av bromsskorna. Dra bromsbackarna isär och glida jaget skaderegleraren på plats mellan de nedre ändarna av skorna. Skjut trumman på skorna för att kontrollera passform. Justera skorna genom att rotera jaget justeraren tills trumman bara passar på skorna.
7

Upprepa processen för den motsatta sidan av bromssystemet. Sätt tillbaka hjulen. Dra åt muttrarna med 80 ft-lbs. med hjälp av en momentnyckel. Sänk bilen från domkraften och provkörning för att kontrollera funktionen av bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58067.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.