Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en vattenpump på en 2001 Chevrolet Silverado

Kylsystem teknik har varit stabil under flera år, vilket gör diagnosen av en Silverado vattenpump en check-lista drift. Men gör en ny teknik verktyg som kallas en infraröd termometer testet ännu enklare, och kommer att ingå i de diagnostiska förfaranden. Inte bara har det här verktyget förkortad testtid, har det breddat noggrannheten genom att tillåta ytterligare testmetoder bli integrerad och standardiserad till processen. Saker du behöver
Infrarödtermometer
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven, kontrollera vattennivån i kylaren, undersöka kylarlocket för tätning integritet och rost ackumulering. Rost, sprickor eller korrosion och locket måste bytas. Inspektera färgen kylsystemet. Någon rost eller missfärgat kylvätska och kylaren skall spolas och kylvätskan bytas. Försiktigt nå under vattenpumpen kroppen och lokalisera gråta lastrummet. Känn efter kylvätskeläckor på detta hål. Eventuella läckor indikerar förseglingen har misslyckats och pumpen måste bytas. Ta tag i remskivan vattenpumpen och lyft ordentligt upp och trycker sida till sida. Varje rörelse är ett lagerhaveri och pumpen måste bytas.
2

Starta bilen och låt motorn nå arbetstemperatur. Använd IR-termometer för att mäta den verkliga motorns temperatur. Om fordonet inte når tillverkarens rekommendationer nära 190 grader, byt ut termostaten. Mät kylaren upptill och jämföra avläsningarna till botten. Temperaturen bör läsa något varmare i botten som hett kylmedel inträder och svalare upptill. Om det finns oroshärdar i kylaren, har den blockering och bör repareras eller bytas ut.
3

Testa vatten-pump för hotspots som kan leda till kavitation. Karies bildas i fattiga operativsystem. Detta frigör syre från vattnet, vilket i sin tur leder till rostiga pumphjul. Med andra ord ser pumpen bra på utsidan, men är rost ut inuti. Långsam vattenvolym genom pumpen är en dödsstöten för motorn, så om det finns någon anomali med pump avläsningar, byt pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60696.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.