Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar jag en 1998 Ford Windstar Ball Joint?

Den 1998 Ford Windstar är en framhjulsdriven minivan. Den har en inbyggd kulled och kontroll armanordning. Att byta kulleden på detta fordon, måste du byta hela nedre länkarmen. Hela jobbet ska ta högst tre timmar för en nybörjare. Du kan köpa alla delar och verktyg du behöver för att slutföra jobbet på din lokala bil-delar återförsäljare. Saker du behöver
Nytt lägre länkarm /kulled montering
Nytt lägre länkarm bussningar
brytjärnet
Penetrerande eller smörjmedelsspray
3/8-tums enhet socket och ratchet set
Breaker bar att passa 3/8-tums
spärrnyckel 2-tons domkraft
stödbenet
Stoppkloss
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Placera hjulkloss bakom bakhjulet på den sida av fordonet som du arbetar med. Höj fordonet genom att palla upp ramen och placera stödbenet under den främre ramen. Ta det monterade däcket.
2

Ta slottet muttern som håller den nedre kulleden i styrspindeln. Bänd kulleden fri från styrspindeln med en liten pry bar.
3

Ta bort de två skruvarna och muttrarna som håller den nedre länkarm till ramen för van. Använd penetrerande spray på bultar och muttrar om de erbjuder motstånd. Använd en breaker bar på slutet av en spärr om bultar och muttrar är rostiga på. Ta bort den nedre länkarm från fordonet.
4

Sätt i de nya bussningarna kontroll arm in i den nya nedre länkarm. Använd smörjande spray på utsidan av bussningar och insidan av styrarmen att skjuta bussningarna i enklare. Skjut bussningar kontroll arm in tills du hör eller känner dem snäpper på plats.
5

tillbaka den nedre länkarm till ram van, och dra åt monteringsverktyg mellan 80 till 100 foot-pounds av vridmoment.
6

Guide nedre kulleden tillbaka till styrspindelanordningen. Använd ett spett som hjälper de två delarna. Dra åt kulleden kronmutter till mellan 70 och 80 foot-pounds av vridmoment. Montera sprinten som håller kronmuttern på bollen gemensam församling.
7

tillbaka hjulet och däcket montering. Sänk fordonet. Dra åt hjulmuttrarna med mellan 85 till 100 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60685.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.