Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag en 80A säkring i en Toyota 4Runner?

Hög strömstyrka säkringar, mer korrekt kallas smältlänkar, finns i flera olika former. För många år amerikanska biltillverkarna använde en bedrägligt enkel tråd. Det föreföll att vara vanlig elektrisk tråd, men den är konstruerad att brinna i hälften i händelse av en större kortslutning. Mycket tidigt, valde utländska tillverkade fordon att använda en dyrare metod - en självständig, hög strömstyrka säkringen. Det ser ut som en vanlig plug-in-utdragbar säkring, men det är inte, och som leder till förvirring. Saker du behöver
Wrench-set
1/4-tums Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Ta bort 80-amp smältlänken ligger intill batteriet. Detta 4-Runner krets är utformad för att skydda debiteringskomponenterna, inklusive generator, regulator och batteri. Till exempel kommer säkringen blåser om startkablar är felaktigt installerad, oavsiktligt vända batteripolariteten. Dra det nedre locket för säkringen och lokalisera två bultar. Lossa men ta inte bort de två bultarna.
2

Dra säkringen uppåt och ut ur säkringshållaren. Två slitsade utsprång är byggda på säkringen och utformad för att glida över bultarna som säkert håller säkringen på plats.
3

Installera den nya 80-amp säkring och leder den över bultarna. Dra åt bultarna och se till att de sitter ordentligt. Löst monteras på plats kommer att orsaka gnistbildning, överhettning, smältning av isolatorer och leda till elfel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60814.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.