Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett Kamaxel

Installera eller byta en kamaxel är inte en enkel uppgift. Men med tid, tålamod och viss uppmärksamhet till kritiska instruktioner, kan det göras på en dag av de flesta entusiaster. Vare ersätta det på grund av en kam fel eller som en uppgradering för bättre prestanda, betydande demontering av motorn krävs. Om motorn är en "färsk åter bygga" och ännu inte installerat, är processen lite enklare. Även äldre-stil "platta ventillyftare" kammar kräver en viktig procedur som måste följas genom, eller fel på den nya kammen är nästan säker. Saker du behöver
Byte kamaxel /lyftare
Packning sätter
Verktyg Harmonic balancer avdragare /installer
Ny motorolja
Visa fler instruktioner Review, "In- bil "Demontering
1

Tappa ur kylvätskan. Ta bort kåpan kylfläkten och tillbehör drivremmar. När kylmediet är helt tömt, koppla bort kylarslangar från vattenpumpen och ta bort kylaren.
2

Ta bort eventuella tillbehör fästen fästa vid vattenpumpen, t.ex. för generatorn, servopumpen och A /C-system. Ta remskivorna på både vevaxeln och vattenpumpen samt eventuella delar som är anslutna till transmissionskåpan. Många motorer kräver att den harmoniska Balansblock tas bort för att ta bort transmissionskåpan. Använd ett balansblock borttagning för att ta bort balansaxel och sedan ta bort transmissionskåpan.
3

bort ventilkåporna och lossa vipparmarna eller axlar. Ta stötstängerna. Ta distributören, insugningsröret och förgasaren. Ta kamaxelns lyftarna. Slå din uppmärksamhet tillbaka till framsidan av motorn, ta bort kamaxelns timing bultarna redskap tandhjul sedan glida drevet och ta bort kamkedjan. Sätt tillbaka kamdrev och skjut försiktigt kamaxeln framåt och ut ur motorblocket.
Ny Kamaxel Installation
4

Applicera en generös mängd montering lube, förutsatt av tillverkaren, till distributören redskap och varje kamlob och lagertapp. Försiktigt in kamaxeln tillbaka in i motorblocket, stödja den med båda händerna. När kamaxeln är nästan hela vägen in, installera cam timing drevet på näsan av kammen och använda den för att stödja kammen samtidigt styrs resten av vägen i. Vrid kamaxeln, så att dess timing varumärket är på "6:00" och rotera vevaxeln så dess timing märket är på "klockan 12". Ta bort kamdrev och installera kamkedjan, se till att inställningsmärkena kvar på "6" och "12" positioner. Ansök montering glidmedel till basen av de nya kamaxel lyftar och installera dem i sina hål.
5

Installera /återmontera motorkomponenter i omvänd ordning jämfört med demontering, användning av nya packningar och tätningar i förekommande fall. Skrapa försiktigt och rengör gamla packningar från alla passytor och installera en ny främre tätningen i transmissionskåpan. Dra åt alla bultar /fästanordningar till deras rekommenderade vridmoment specs. När ihop, kan motorn vara testet startas.
6

Byt olja och kontrollera kylvätskenivån är fullt. Följ kammen tillverkarens instruktioner för att starta motorn. Detta är avgörande för motorer med platta ventillyftare kamaxlar. Motorn skall köras vid ett högre varvtal - typiskt 2,000 eller mer - för 20 till 30 minuter för att bryta i kamaxeln. Låt inte motorn gå på tomgång även om den måste stängas av på grund av en läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60955.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.