Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en Handbroms

Handbromsknopp - även kallad nödbroms - är avsedda för att hålla bilarna rullar medan parkerad på en sluttning. Även om vissa människor bara använda handbromsen när du parkerar i backar, många experter säger att det är bäst att ställa in handbromsen när du är parkerad, i den händelse att "parkering spärrhaken" inuti din sändning lossnar. Handbromsknopp är viktiga för bilar med manuella och automatiska växellådor. Instruktioner
Ställa handbromsen
1

Sätt din bil i "park" genom att dra spaken i rätt läge. I de flesta bilar, är den "parken" inställning indikeras av ett "P." För personer som kör manuella växellådor, är det bäst att sätta din bil på första växeln vid parkering i uppförsbacke, och omvänt när nedförsbacke. Placera hjulen på bilen så att bilen kommer att rulla in mot trottoarkanten snarare än i trafik om dina bromsar råkar misslyckas.
2

Håll foten på den vanliga bromsen när du ställer in bromsen genom att dra upp på handbromsspaken i mittkonsolen på din bil. Hålla din fot på den vanliga bromsen medan inställningen handbromsen minskar påfrestningarna på din parkering spärrhaken.
3

Stäng av bilens motor och ta ur nyckeln ur tändningen.


Urkoppling handbromsen
4

Förvandla din bil på och lägger i drive. Håll foten på din vanliga bromsen.
5

Tryck därefter handbromsen neråt.
6

Ta bort foten från bromsen. Nu är du redo att köra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58397.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.