Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en syresensor på en Lexus GS300

Motorerna i bilar använder idag en dator för att diagnostisera information från sensorer placerade i hela fordonet för att styra luft, bränsle och gnista för att göra motorn köras. En av dessa sensorer är en syresensor, vilken på en Lexus GS300 är placerad längs avgaserna. Om någon av de syresensorerna läser felaktigt, då datorn inte kommer att veta hur mycket bränsle eller gnista för att ge motorn, och resultatet blir hackig tomgång och förlust av makt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
3/8-tums ratchet
ersätter syresensor
Visa fler instruktioner
1

Höj bilen upp i luften med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den.
2

Leta Lambdasonderna under fordonet. De är små bröstvårtor som sträcker sig vinkelrätt mot avgas slang och har en tråd bly vid basen. Manuellt koppla ur selen leder ut av en av sensorerna. Addera 3

Placera syresensorn uttaget på slutet av en 3/8-tums Ratchet och placera den över syresensorn. Det är en plats på syresensorn uttag som gör att tråden bly från syresensorn för att köra ut på sidan och inte skadas. Ta syresensorn och kassera den.
4

Placera ersättare syresensor i tappen på avgassidan och dra den på plats med hjälp av socket syresensor och spärrfunktion. Återanslut ledningsnätet till pigtail på sensorn. Upprepa processen för ytterligare sensorer på avgassidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60179.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.