Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad behövs för att balansera ett motorblock? Är

Motorer består av interna komponenter som kan röra vid mycket höga hastigheter. På grund av vikten av de roterande och fram-och återgående delar, såsom motorvarvtal ökar även små mängder av obalans kan öka exponentiellt orsakar stora - och ibland skadligt - vibrationer. Professionell motor balansering syftar till att undanröja dessa krafter. Blueprinting och balanserad roterande församlingar

blue printing en motor har ingenting att göra med balansen mellan de rörliga delarna, är det första steget i att försäkra att alla komponenter är bearbetade till exakta toleranser. Den motorblocket är det första objektet som ska åtgärdas genom att göra vissa alla ytor är sanna, fyrkantiga och rätt inriktad. Omfattande bearbetning krävs ofta. Likaså de rörliga delarna i motorn behöver mätas för att vara säker på att de är lika i storlek och vikt.

Motorns vevaxel roterar på ett enda plan inom blocket vid hastigheter som ibland överskrider 8.000 varv per minut ( RPM: s). De kolvar, vevstakar, kolv stift, ringar och infogar bärande är alla kopplade till vevaxeln kastar och återgälda i en fram och tillbakagående rörelse. Deras sammanlagda vikt måste kompenseras med motvikter på veven, som tjänar till att kompensera de höga krafter som verkar i motsatt riktning.

Samtliga motorer är konstruerade på fabriken med någorlunda nära balanseringsvikter. Dock är dessa motorer avsedda för vanlig användning, och medan normerna är acceptabla, är de inte balanserade så exakt som krävs för en högpresterande ansökan.
Prestanda Balancing

Medan fabriken komponenterna kan balanseras inom 1 eller 2 g för varje cylinder komponenter, söker en prestanda balans att skärpa dessa saldon till inom 1/2G. Konkurrens motorer inför svåra laster med hög effekt och hastighet, och större slitage och stress kan få katastrofala följder.

Många specialitet motor verkstäder har nödvändig utrustning som krävs för att utföra ett jobb precision balanserar på den roterande enheten. Kostnaderna för att göra så kör normalt från $ 150 till $ 250, beroende på rykte butiken. Om komponenterna är svåra att komma i balans, kan dyra mallory metall (tät, mycket heavy metal) måste läggas till vevaxeln.
Vad du behöver för att förse Machinist

Förutsatt din maskinisten inte levererar delarna, måste du lämna följande komponenter:

CrankshaftConnecting spö bearingsConnecting rodsPistons och kolv pinsPiston ringsFlywheel /flexplate (om ett "externt balanserad" vev) Harmonic balansaxel /vibrationsdämpare (om ett "externt balanserad" vev) katalog

maskinisten kommer att väga alla återgående delar och vikt-matcha dem, kvittera dem från cylinder till cylinder. Den totala vikten av dessa delar beräknas och en "bob-weight" representerar församlingarna för just vevaxel kasta konstrueras och bifogas. The Machinist då snurrar veven i en fixtur med bob-vikter knutna att avgöra hur mycket metall till maskinen från veven för att få den i balans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60118.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.