Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1999 Chevy S10

När en 1999 Chevy S10 skriker samtidigt bromsar, kan det vara ett tecken på att bromsklossarna behöver bytas. Dynorna har en slitageindikator som är en metall flik som hänger strax under dynan. Slitaget indikatorn börjar gnida mot rotorn när tillräckligt pad har slitits bort. Den skrikande ljudet av design och kan indikera kuddar snart ska bytas ut innan allvarlig skada inträffar. Saker du behöver
rörtång
Hex nyckel skiftnyckel satt
Skyddsglasögon
Nitril eller latex handskar
Stor Tvingfäste
Wire eller metall hängare
Tub eller lämplig behållare
Bromsrengöringsmedel
silikonbaserad fordonsindustrin fett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Bromskloss Borttagning
1

Block de bakre hjulen på lastbilen. Lossa muttrarna, höja fordonet och stödja den med pallbockar.
2

bort hjulen genom att ta bort de lossade muttrarna. Ställ hjulmuttrarna sidan och försiktigt rulla hjulen åt sidan.
3

Ta av locket bromsvätskebehållaren och inspektera vätskenivån. Om full, ta bort en del av vätskan. Ta på skyddshandskar och använda en standard kök kalkon baster eller liknande verktyg för att ta bort ca 4 uns av bromsvätska. Förvara vätskan i en lämplig behållare för senare destruktion.
4 Använda en C-klämma gör komprimera bromsok kolv lätt.

Komprimera bromsok kolv med en stor C-clamp. Placera klämman så den stationära sidan av klämman är på baksidan av tjocklek och den roterande delen är belägen på den yttre dynan. Dra åt klämman tills kolven bottnar. Detta kommer att ge det nödvändiga utrymmet för att installera nya och tjockare dynor.
5 Bromsok med kuddar installerad och laddad.

bort bromsoket genom att ta bort de två bromsok bultar med en insexnyckel. Ta tag i tjocklek och dra den uppåt medan luta den framåt och bakåt för att ta bort den från rotorn. Knyt upp och ur vägen med hjälp av en klädhängare eller ståltråd.
6

bort kuddar från bromsok och ställ dem åt sidan. Addera Brake Pad Installation

7

Rengör bromsok med broms renare. Placera en lämplig behållare under rotorn. Sätt på skyddsglasögon och spraya bromsok med broms renare. Ägna särskild uppmärksamhet åt bulten ärmarna och bussningar. Dessa måste vara rena för att tillåta rörelse som kuddar slitage.
8

Smörj ärmarna och bussningar med ett silikonbaserat fett. Får inte fettet på rotorerna. Ta bort överflödigt fett.
9

Montera de nya bromsbeläggen. De inombordsmotorer kuddar är sido specifik och har en slitageindikator vid en sida av dynan. Det bör möta den bakre nedre sidan av bromsok korrekt installerade. Om fel dynan är installerad kommer slitageindikator vara nära toppen av rotorn. Byt kuddar för att korrigera. Montera utombordaren pad.
10

Installera bromsok med kuddar på konsolen. Rada upp hålen på bromsok till hålen på fästet. Du kan behöva skjuta hylsan bakåt för att åstadkomma detta. Sätt i skruvarna och dra åt. Du kanske måste flytta bromsok att anpassa hålen.
11

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna. Dra åt varje tappmuttem i ett korsvis tills ombonad. Sänk bilen och avsluta åtdragning muttrarna med momentnyckel. Över åtdragning eller inkompatibla lug nut vridmoment kan tänja rotorn vilket resulterar i en pulsering samtidigt stoppa fordonet.
12

Kontrollera bromsens nivån på hydrauloljan och Toppa eventuellt med ren bromsvätska. Sätt tillbaka locket. Tryck på bromspedalen ordentligt sittplats dynorna sedan kontrollera igen bromsvätskenivån.
13

Road provfordon men innan innan körning att bromspedalen känns fast och inte flyta upp till brädan. Bromsarna ska kännas fast utan överdriven pedal spel. Fordonet ska stanna utan överdriven pedalkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57872.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.