Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bakbromsen trummor på en 2002 Ford Taurus SE

För att arbeta på den bakre trumman bromssystemet av 2002 Ford Taurus SE, måste du ta bort trumman först. Till skillnad skivbromsar bak (som kommit tillval på 2002 Taurus SE), omsluter trumman de bakre bromsbackar, hårdvara och hjulcylinder. Ta av trummorna kan innebära vissa utmaningar om skorna har burit en ås på insidan kanten av trumman. Att ha kunskap om hur bakre trumma bromsar arbetet kommer att öka dina chanser att lyckas. Saker du behöver
Däck chock
Hjulmutternyckel
Bil jack
Jack står
Ratchet och Hylsnyckelsats
Penetrerande smörjmedel
Hammer Spårskruvmejsel
Liten skruvmejsel
Broms justering sked
Visa fler instruktioner
1

Placera ett däck chock framför ett av framdäcken med Taurus parkerad på en plan yta som lämpar sig för lyft och stödja fordonet.
2

Knäck bakre muttrarna löst på bakdäcken 1/4 varv (endast) med Hjulmutternyckel.
3

Hissa den bakre änden av Taurus med en domkraft och sedan stödja den på pallbockar i en säker och lämplig plats (bakre rambalkar).
4

bort muttrarna och hjul.

5

Försök att dra trummorna av av händerna i början.
6

Spray genomträngande smörjolja på passytan av trummans centrumhål och navet. Vänta några minuter för sprayen att penetrera.
7

Strike trumman på motstående av trummans yta med en hammare för att chocka loss från navaggregatet. Fatet 1/4 varv och slå det igen på en annan plats om så behövs. När trumman har separerat från navet och fortfarande inte lossnar fritt, gå vidare till steg 8, om det behövs.
8

bort bromsen rör-till-axel konsol med en spärr och uttag.

9

Använd en flat skruvmejsel för att bända bort gummit broms justering portal plugg.
10

in en liten skruvmejsel för att trycka ner spaken bromsjusteringsanordning och sedan medan du håller spaken från justeraren, använd sked broms justering att stänga av stjärnan-hjulet justerande mekanism. Detta kommer att backa skorna ifrån bromstrumman. Vrid ratten fyra till fem gånger och försöka snurra trumman för hand. Om det blir tätare, vrid riktningen av stjärnan-hjulet tills det är löst nog för att ta bort trumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57676.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.