Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en Honda CR-V

Bromsbelägg är en viktig del av din Honda CR-V: s bromssystem. De är de utbytbara friktionsbelägg som klämmer bromsskivan när du bromsar. Du bör byta bromsbeläggen innan de slits bortom en 1/4 tum, eller riskerar att skada din CR-V: s bromsskivorna. Saker du behöver
Blocks
Bil jack
Lug nut skiftnyckel
Turkiet Baster
Kraftig plastbehållare
Allen huvud, stjärna huvud eller 6-punkt hylsnyckel
Liten bungee rep eller tråd klädhängare
Nya bromsbelägg
bromsfett
bromsvätska
Visa fler instruktioner Review bort den gamla Bromsbelägg
1

Parkera bilen på ett plant underlag. Om du har en bil pinne skift, se till att bilen är i växel. Lägg klotsar av framdäcken så bilen inte rör sig medan du arbetar på det.
2

Öppna huven på din bil. Leta huvudcylindern och bromsvätska behållare. Om det behövs, ta bort bromsvätska tills nivån i behållaren är mindre än halvfullt. En kalkon Baster är ett bra verktyg för detta. Sätt bromsvätskan i plastbehållare och kassera det på det sätt du gör dig av motorolja.
3

Lyft den bakre delen av bilen med din domkraft. Ta bort den bakre däck eller hjul montering.
4

Använd hylsnyckel för att ta bort bromsok bultar från baksidan av bromsok. Skjut bromsok bort av skivbromsen och häng upp den nära skivbroms med en liten gummiband eller klädhängare. Häng okhuset så att du inte skadar broms slang.
5

bort hållarna, bromsklossar och shims pad från bromsoket. Mellanläggen är på de yttre kanterna av bromsok och hallarna är på toppen och botten av bromsoket.
Installera den nya Bromsbelägg
6

Återanslut bromsok hållaren. Smörj shims och ryggen på de nya bromsbelägg med ett tunt lager bromsfett. Sätt kuddar och shims i bromsoket.
7

Använd hylsnyckel att fästa oket till skivrotorn. Dra åt bromsok bultar till 16 fot lb (22 Nm).
8

Byt montering däck hjul. Sänk bilen till marken. Pumpa på bromspedalen några gånger till sittplats bromsbeläggen.
9

Tillsätt vätska till huvudcylindern behållaren för att ersätta någon du tog bort innan du tog bort de gamla bromsbeläggen.
10

Season bromsbeläggen genom att endast milda stopp när du kör under den första veckan efter installation av nya bromsbelägg. Försök att inte göra något hårt stopp när du krydda bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56927.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.