Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar 1996 Taurus broms rotorer

Ford Motor Company presenterade Taurus 1986. Den 1996 Ford Taurus var utrustad med fyra olika versioner av en 3,0-liters V-6, inklusive en DOHC och en Flex-Fuel 3,0-liters version. Den 1996 Taurus SHO var tillgänglig med en 3,4-liters V-8 motor. Byte av främre rotorerna på 1996 Taurus kräver avlägsnande av hela bromsaggregatet. Ersättning av bromsbeläggen är väsentliga för att skapa en bra passande yta för de nya rotorer. Detta projekt ska utföras av någon med tidigare erfarenhet inom mekanik. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
3/8-tums enhet ratchet och uttag
Liten brytjärnet
4 - tums eller större C-clamp
1/2-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
1 tub bromsok fett (måste vara säkra för användning på skivbromsar) katalog Ny broms rotorer
1 burk aerosol bromsrengöringsmedel
Nya bromsbelägg
1/2-tums enhet momentnyckel och 19 mm hjulmutter hylsa (lager hjulmutter storlek)
Visa fler instruktioner
1

Höj huven på Taurus. Kontrollera nivån på bromsvätskebehållaren. Vätskenivån måste vara om 1/2-tums under märket "FULL" på säkert sätt kunna genomföra detta projekt. Ta bromsvätska med en kalkon baster eller liten flaska sifon vid behov, för att sänka bromsvätskenivån till 1/2-tums under "Full"-märket på behållaren.
2

Lossa främre muttrarna på Taurus, med ett däck järn. Höj framför bilen med en domkraft. Place jack står under den främre ramen på bilen. Sänk bilen på läktaren. Ta bort de främre muttrarna helt, ta sedan bort de främre hjulen från bilen. Addera 3

bort bromsok bultar från baksidan av bromsok, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttaget. Avlägsna caliper, med användning av en pry bar, om det behövs. Häng bromsok från den främre fjäderben spiralfjädern med en metall klädhängare eller stång. Låt inte bromsoket hänga från gummislangen mellan bromsok och ramen.
4

Ta bort den yttre bromsbelägg från bromsok fästet och kassera den. Avlägsna den inre dynan från bromsok fästet och placera den mot bromsok kolv, på insidan baksidan av bromsoket. Installera en stor C-klämma kring det inre bromsbelägget och den bakre delen av bromsoket. Dra åt C-klämman tills bromsok kolv är helt komprimerad. Avlägsna Tvingfäste och inombordsmotorer bromsbelägg när du är klar att komprimera bromsoket.
5

bort bromsok monteringskonsolen från den bakre delen av den bakre delen av bromsenheten, med användning av en 1/2-tums enhet Ratchet och uttag för att ta bort bultarna. Avlägsna rotorn från ansiktet av navet, för hand.
6

Installera den nya bromsrotorn och snurra en lug nut på en av reglarna för att hålla rotorn på plats. Spraya båda sidor av den nya rotorn noggrant för att avlägsna den fabriksinställda påsprutade rost-inhibitor olja. Du bör använda ungefär hälften av burken på en rotor. Montera bromsok fästet, dra sedan åt bultarna till 95 foot-pounds med en 1/2-tums momentnyckel och uttag.
7

Montera de nya bromsbeläggen på bromsok fästet, och smörjer både fästplattor med bromsok fett. Ta bort glidstiften från baksidan av bromsok, för hand. Packa gummistövlar på baksidan av bromsok med bromsok fett. Montera stiften tillbaka i bromsoket för hand. Montera bromsok över bromsaggregatet, dra sedan åt bultarna till 24 foot-pounds med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag.
8

Upprepa steg 2 till 6 för att byta ut bromsbeläggen och rotorer på den motsatta sidan av Taurus. Dubbelkolla alla bultar för att säkerställa korrekt moment på båda sidor av bilen. Montera de främre hjulen på Taurus, sedan tätt åt muttrarna med ett däck järn. Hissa upp bilen utanför pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån bilen. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna till 100 foot-pounds, med en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och hjulmutter uttag.
9

Lägg bromsvätska till reservoaren under huv, om det behövs. Montera och dra åt tanklocket. Sitt i förarsätet i bilen och pumpa bromsarna flera gånger långsamt. Om bromspedalen inte stelnar upp efter fem eller sex pumpar, sluta pumpa och lufta bromsarna på Taurus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59280.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.