Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur hittar Bank 1 Sensor 1 O2 Sensor på en 03 IS300

Hänvisningen till bank 1 antyder att sensorn är placerad på sidan av motorn nära cylinder 1 på 2003 IS300. I detta fall är motorn en rak sexcylindrig motor, vilket innebär att antalet 1 cylinder är framåt-mest cylindern närmast kylaren. Det IS300 har en split grenrör, de tre första cylindrarna avgaser genom den främre halvan och de tre sista genom den bakre halvan. Motorn ska svalna innan service Lambdasonderna, eftersom de är i avgassystemet, vilket är mycket varmt. Eftersom det är varmt, är allting ut och om sensorn tas ut när motorn är varm, kan det ta gängorna med det. Saker du behöver
7/8-inch skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Höja huven.
2

Titta noga på avgasgrenrör på passagerarsidan av motorn.
3

Observera hur avgaserna är segmenterad. Det finns två stycken - varje innehållande tre avgasrören. Banken en sensor är placerad i fram-mest grenröret och är den högsta givaren mot toppen av grenröret.

Att ta bort sensorn, först dra ur kabelhärvan kontaktdon. Ta bort sensorn genom att vrida den moturs med hjälp av skiftnyckel. Installera den nya sensorn genom att trä in den i grenröret medurs så långt det går för hand. Dra åt ordentligt med skiftnyckel. Anslut den elektriska kabelnätskontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61025.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.