Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar tändningen på en Ford Mustang 5.0

Tidpunkten på en Ford Mustang 5,0 är datorstyrd. Tidpunkten börjar med HALL-sensor i fördelaren, där signalen plockas upp i förhållande till läget av den övre dödpunkten på antalet en cylinder. Fördelaren innehåller både en vakuum förväg och en mekanisk förväg. Det vakuum förskott gör det enklare start genom att låta tidpunkten att regrediera till en efterbliven tillstånd bara för start. Så fort som motorn startar, och ett vakuum bildas, förskott det gnista för rätt tomgång. Den manuella förväg ökar förskott över 2000 rpm. Saker du behöver
Distributör skiftnyckel
Induktiv stroboskop
Visa fler instruktioner
1

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda kabeln till den positiva terminalen och den svarta kabeln till den negativa polen. Kontrollera att kablarna är fria från alla rörliga eller heta delar. Anslut den induktiva kol pickup runt nummer 1 tändkabeln. Detta är det närmaste kabeln till kylaren på passagerarsidan av motorn i en Mustang.
2

Koppla ur pipen kontakten, som är ett vitt, plast, kvadratiska tittar in-line kontakt som är nära till tändmodulen. Detta kommer att ta datorn ur linjen och låta tidpunkten för att sjunka till sin lägsta okontrollerad gräns (bas timing). Koppla loss vakuumslangen från fördelaren och anslut den med en skruv. Starta motorn och låt den värmas upp.
3

Shine tidpunkten ljus på timing plattan, som ligger på kamkedjan lock. Tidpunkten plattan har en V-spår i mitten av plattan, som är övre dödpunkten (0 grader). Förskottet siffrorna är från 0 märket uppåt, mot vattenpumpen (före övre dödpunkt). De lägre siffrorna kör ner mot oljetråget är grader av retard.
4

Kontrollera siffrorna på timing plattan. De skall ange att tidpunkten är 14 grader under övre dödpunkt (BTDC) på timing plattan. Om siffrorna är off, måste distributören justeras.
5

stänger av motorn. Lossa distributör med distributören skiftnyckel bara tillräckligt så att distributören kan roteras. Starta motorn och lysa tidpunkten ljus vid tidpunkten plattan. Vrid fördelaren medurs för att föra gnisttidpunkten, och moturs för att fördröja det. Ställ in tidpunkten på 14 grader BTDC genom att rotera distributören, dra åt distributör.
6

Sätt pipen in i sin respektive behållare. Anslut vakuum linjen till distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60217.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.