Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar skivbromsklossar för en Saab

Skivan av en skivbroms är faktiskt en stål broms rotor som snurrar med hjulnavet när bilen är i rörelse. Rotorn har en bearbetad yta på varje sida att bromsbeläggen pressas mot att bromsa eller stanna bilen. Dynorna aktiveras av en tjocklek som är monterad över rotorn. Skivbromsar vunnit popularitet under trumbroms system på grund av deras förmåga att kasta bort överskottsvärme och deras motståndskraft mot blekna med upprepad hård användning. Saab är en europeisk biltillverkare som bara har att göra bilar sedan slutet av 1940-talet, men kom standard med skivbromsar när de flesta amerikanska bilar använde trumman systemet. Bromsbeläggen kan ändras på din Saab i cirka en timme. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
rörtång
Spårskruvmejsel
7 mm hex Längd skiftnyckel
av tråd eller rep Review, "C" klämma
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Placera din Saab på pallbockar genom att höja bilen med en domkraft och skjuta läktaren under varje hörn av bilens rambalkar . Ta bort hjulen med en rörtång och lägg dem åt sidan.
2

Arbetet på ett hjul i taget en undvika inadvertantly blanda delar från olika hjul. Bänd bort gummiproppama som skyddar de två bromsok bultar med en skruvmejsel och ställ dem åt sidan. Ta bort bultarna i en moturs med en 7 mm insexnyckel. Lyft bromsok från broms rotor och skjuta den från spiralfjädern i hjulet väl med en bit ståltråd eller rep för att undvika att sätta en påfrestning på den flexibla bromsledningen som fortfarande kommer att knytas till bromsoket.
Sida 3

Ta trådfjädern som håller bromsbeläggen i bromsoket genom att bända loss den med en skruvmejsel. Skjut bromsbeläggen ut och kasta dem.
4

Komprimera kolven tillbaka in i bromsoket genom att placera ett "C" klämma över änden av kolven och den motsatta sidan av bromsoket. Dra ner klämman för att trycka tillbaka kolven i bromsoket för att göra plats för de nya och tjockare bromsbelägg.
5

Push nya bromsbelägg (två per bromsok) i bromsoket i samma riktning som de gamla kuddar installerades. Tryck ändarna av tråden klippet tillbaka in i hålen i oket för att hålla den nya kuddar på plats.
6

bort tråden eller sladden från bromsok och skjut bromsok tillbaka över rotorn, vilket gör Se till att rada upp monteringshålen. Kör bromsok bultar och dra åt dem i en medurs med en 7 mm insexnyckel.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att byta bromsbeläggen på de övriga hjulen. Byt hjulen och dra åt muttrarna med en rörtång. Avlägsna domkraften och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57914.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.