Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Rear Pads TRUMBROMS

Idag, nästan alla bilar använder skivbromsar på framhjulen, men många billiga bilar fortfarande använder trumbromsar på bakhjulen. Bakhjulen leverera endast cirka 20 till 30 procent av den totala fordonets bromskraft, så den något lägre effektivitet trumbromsar inte allvarligt äventyra fordonets totala bromsförmåga när de används i det bakre läget, särskilt när mindre och lättare fordon är berörs. Ändra kuddar på trumbromsar är ett bra DIY-projekt för fordonsägaren. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står
Skiftnycklar
Mallet
Skruvmejslar
Tänger
bromsfett
Brake rengöringsvätska
Rags
Stålborste
Ny bromsbackar
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och blockera framhjulen för att förhindra rörelser. Ställ inte parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på båda bakhjulen ungefär ett helt varv vardera. Palla upp den bakre delen av fordonet, som det säkert på pallbockar, och slutföra avlägsnandet av båda bakhjulen. Om du inte är bekant med trumbromsar underhåll, är det bäst att ta bort trummorna från båda bakhjulen i början av arbetet, så att en monterad broms kan användas som en visuell referens när du arbetar på den andra bromsen.

2

bort trummor från båda bakhjulen genom att helt enkelt dra trumman utanför navet. På vissa modeller kommer trumman dra helt enkelt bort. På andra, kommer det att finnas fästskruvar eller bultar som måste tas bort först. Många äldre modellerna har ett centralt nav mutter som hålls på plats med en crenelated lås-mutter och saxpinne. För dessa modeller, först använda en tång för att ta bort sprinten. Avlägsna crenelated låsmuttern, noga med att inte böja eller bromsa crenelations, och sedan ta bort navet muttern. Avlägsna trumman försiktigt, eftersom hjullagret kommer troligen lossna med trumman. Låt inte smuts komma in i hjullagret. Om trumman sitter fast på navet eller fästplattan, tryck fast den ordentligt på den yttre axeln några gånger med en plast-eller gummiklubba för att lossa. Med trummorna off på båda bakhjulen kommer du nu att kunna se båda bromsmekanismer. Från denna punkt, arbeta på bromsen på ena sidan medan du använder den sammansatta bromsen på andra sidan som en påminnelse om hur saker och ting ska se ut när den är korrekt monterad.
3

bort bromsfjädrarna . Bromsfjädrarna har hakade ändar, och avlägsnande åstadkoms genom att gripa en ände av fjädern med en tång och dra tills den lossnar, och sedan dra loss andra änden när våren spänningen frigörs. Först ta bort de stora returfjädrar som förbinder de två bromsbackar, och sedan ta bort de mindre fjädrarna som ger spänning för självjusterande mekanism och en del av de operativa spakarna.
4

bort bromsen själv- justeringsmekanism från mellan bromsbackarna. Med de borttagna fjädrar, kommer själv-justeraren glida ut mellan skorna. Vissa modeller har också en metall stag som ansluter skorna. Om en strut är närvarande, skjut ut mellan skorna.
5

bort bromsen sko hold-down stiften. Det kommer att finnas ett stift för varje bromsback på mindre modeller, och två stift för varje sko på större modeller. Vissa stift typer avlägsnas genom att trycka ned tappen med en insexnyckel eller stor skruvmejsel och vrida moturs tills tappen släpper. Andra modeller har fjäderklämmor på ändarna av stiften, och dessa tas bort genom att vrida clipset och stiftet med en tång tills clipset släpper.
6

Ta bort den främre bromsen skon från fästplattan genom dra bort den nedhållande stift. Tryck fasthållaren stift ut genom baksidan av fästplattan. Ta bort klämman som håller kabeln parkeringsbromsen till bakbromsen skon genom att dra klippet bort med tång. Skjut änden av kabeln ut ur sitt fäste och dra skon från fästplattan. Tryck fasthållaren stift ut genom baksidan av fästplattan.
7

Rengör fästplattan och alla delar genom att spraya med broms rengöringsvätska. Fånga den använda vätskan i en fångst pan. Använd trasor och en stålborste för att avlägsna envis smuts.
8

Smörj punkterna på fästplattan som kontaktar bromsbackarna med bromsfett. Använd inte för mycket fett, eller överskott av fett kan finna sin väg till skon foder eller trummans friktionsyta. Skruva den självjusterande mekanismen, dra ut tryckstången slutet, och smörj gängorna och tryckstången honände med bromsfett innan återmontering.
9

ihop bromsen med nya bromsbackar genom att följa demontering stegen i omvänd ordning. Använd den sammansatta bromsen som en visuell guide. Var noga med att ställa in den själv justeringsmekanism sin kortaste längd så att de nya bromsbackarna inte förhindrar installation av trumman.
10

Upprepa proceduren på den andra bromsen. Byt hjulen och sänk bilen. Pumpa bromsarna några gånger för att ställa in mekanismen. Utför några slutar i omvänd att ställa in själv-justerare. Testa bromsen operationen före körning normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58733.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.