Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man väljer Chevy Kamaxlar

De små-och big block Chevrolet motorer är populära motorer som används i många situationer från vanliga "daglig-drivrutin" automotive användningsområden till havs och även off-road konkurrens applikationer. Kamaxlarna är kritiska, interna komponenterna som påverkar öppning och stängning punkter intag och avgasventiler, och - när den väljs klokt - kan förbättra prestanda Chevy motor, oavsett om det är ekonomi, bogsering, högpresterande eller all-out racing tävling . Välja en kamaxel kräver att vara helt ärlig om den avsedda användningen: en kam avsedd för prestanda på höga varv kommer inte prestera bra i en bil som körs dagligen i lågt varvtal. Saker du behöver
Kamaxel profil /rekommendation lista
Visa fler instruktioner
1

Välj en kamaxel för "daglig-drivrutin" operation. För detta användningsområde, en kam som mals med nära fabriksspecifikationerna - men med mer krävande design - kan förbättra lågt varvtal vridmoment. Kamaxlar som dessa är lämpliga för användning vid låga varvtal såsom runt-town pendling eller normala hastigheter motorvägen. Den maximala motorvarvtalet kommer i allmänhet att vara i området av fabriken kamaxeln - till exempel, från tomgång till 4500 rpm. Återigen, kan modern kamaxel design använder nära-fabrikens specifikationer men kan förbättra motorns effektivitet och därmed förbättra dragkraft och ekonomi.
2

Välj en kamaxel för något större än lager, fabrik-typ prestanda. Cams i denna kategori är avsedda för ökad effekt och vridmoment utan att offra alltför mycket låg hastighet drive-förmåga. Identifiera kamaxel specifikationer med något större lob lyft och duration än lager. Till exempel, kan hissen vara 0,030-0,050 tum större och loberna kan ha 10 till 20 grader mer duration än lager. Denna kam kommer att öka mitten-och hög-rpm effekt något på lilla bekostnad av vridmoment vid låga varvtal och respons. Dessa kammar är bäst lämpade för sport bil-typ program.
3

Välj en kam för maximal gatakapacitet. Dessa kamaxlar offra mer low-end gasrespons och jämnhet med fördelen av ökad hög motor-varvtal effekt. Ett "hot-street" kamaxel design slipas med betydligt mer lob lyft och duration. Till exempel, kan denna typ av kamaxeln har netto ventillyft av mer än 0,100 tum större än lager och varaktighet så mycket som 30 till 40 grader mer. I vissa fall är andra modifieringar av motorn för att erhålla tillräckligt spelrum för att undvika kolv-till-ventil kontakt, och andra ventilkomponenter tåg - t.ex. starkare ventilfjädrar - kan vara nödvändiga för att garantera säker drift. Dessutom kommer de flesta applikationer såsom detta kräver andra modifieringar såsom ökad kompressionsförhållande, förbättrade topplock och insug /avgas system, nedre bakre differentialhopkuggning och /eller modifieringar överföring.
4

Kontakta en behörig race motor maskinisten för tillämpningar där maximal effekt krävs. En kamaxel avsedd för hög effekt måste noga genomtänkt som alla faktorer och komponenter måste samarbeta med de andra för att den kombinationen för att ge bästa resultat. Cams för konkurrens Chevy motorer kan ibland ha mer än dubbelt fabriken hissen och så mycket som 80 till 90 grader mer duration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60903.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.